Ce mancam cand ajungem in Maramures ?

Bucataria romaneasca e laudata mai de toti romanii, avem oarece probleme cand vine vorba de straini. Una peste alta avem bucate bune, chiar daca nu sunt ,, alese ”. Ceea ce insa e putin cunoscut, fiecare zona are unele retete care nu sunt servite oaspetilor, decat foarte rar, sau la cerere speciala. Adica retete vechi, taranesti, saracacioase facute/inventate la nevoie.

Daca ajungeti in Maramures va recomand sa cereti o portie de branza de burduf cu ceapa calita si mamaliga cu cartofi. Numele acestui fel de mancare difera, de la un sat la altul. In zona slava a Maramuresului ii spune Friga, dar explicatia de branza cu ceapa prajita e suficienta. Pentru multi e o delicatesa cu miros de iti muta nasul. Pentru altii e nevoie de trei patru incercari pana devine delicatesa. In orice caz o data obisnuit cu acest fel de mancare toti il plac. Din pacate nu se serveste in restaurantele din zona, poate vreo pensiune va puteti delecta cu acest fel.

O alta combinatie buna, este iaurtul de oaie cu paine de porumb. La fel in restaurante nu exista, doar ,, comanda speciala”. Trebuie incercat, sunt mancaruri simple, care au alt gust in Maramures. Daca ajungeti in zona, cereti sigur merita.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.