zambesc.com RSS Feed

Unde platesc amenda de circulatie

Cum spuneam intr-un articol recent, am primit o amenda de circulatie, mai exact pentru viteza, desi circulam in coloana….acum nu mai conteaza. Ieri m-am dus sa o platesc, era ultima zi, altfel plateam suma intreaga…In fine eram la Cluj, m-am oprit la un oficiu postal, am stat la coada cateva zeci de minute… In sfarsit imi vine randul, iar madam de la ghiseu imi spune ca Posta nu mai incaseaza amenzile de circulatie si ca ar trebui sa platesc la primarie.

Doar ca la primarie nu crede ca mai e nimeni, fiind undeva in jur de ora 16. Asta e, dau sa plec, evident in sinea mea deja spuneam cateva ,, poezii’’ la adresa celor care le meritau. O alta domnita de la ghiseu intervine si imi spune ca mai am o optiune de plata : mandat postal.

Pana la urma am reusit sa platesc, deci mai nou amenda se plateste la primarie, sau prin mandat postal catre bugetul local. Cei de la posta au datele care trebuie completate, adica contul si codul fiscal. Nu stiu daca regula e peste tot, cel putin in Cluj sigur asta e regula. Ceea ce m-a mirat a fost faptul ca amenda mea a intrat la bugetul local Cluj, desi eu am fost amendat la Sibiu. Doamna de la posta m-a asigurat ca e ok.

Pana la urma sistemul nu s-a simplificat ci s-a complicat, si atunci ne intrebam de ce unii platesc pe loc si fara chitanta…

, ,
6 Comentarii
 1. Ana- :

  A zis pe data de 19 aprilie, 2013

  sau iti faci cont la ghiseul.ro, si le platesti cu cardul on-line…singurul inconvenient este ca trebuie sa te duci personal dupa parola.

 2. Bogdan :

  A zis pe data de 19 aprilie, 2013

  Da cel mai bine si mai rapid este online

 3. dePop :

  A zis pe data de 19 aprilie, 2013

  Nu stiam de posibilitatea aceasta, sper sa nu mai fie cazul.

 4. Alin :

  A zis pe data de 22 aprilie, 2013

  nici eu nu stiam de ghiseul…; nefiind in localitate am incercat la posta, la administratia financiara si la cec . Nu am reusit ..

 5. Andrei :

  A zis pe data de 28 decembrie, 2013

  am fost amendat in Cluj,amenda am platit-o la primaria Drobeta Turnu Severin, unde trimit chitanja de achitarea sumei?

 6. Alex :

  A zis pe data de 28 decembrie, 2013

  Pastreaza chitanta e cel mai sigur, daca o sa iti vina de la finante/primarie ca nu ai platit, arati chitanta.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*