zambesc.com RSS Feed

Astazi am dat bani unui parlamentar ?

Ziua ce sta sa se incheie nu a fost una foarte buna pentru mine. Astazi a trebuit sa plec in delegatie, prima oprire fiind Arad iar a doua Sibiu. Pe prima am bifat-o conform planului pe a doua nu. Ba mai mult am avut si cateva neplaceri. Dupa calculele mele trebuia sa ajung la Sibiu undeva la ora 16:30, insa am ajuns exact la ora 19:30. Cauzele intarzierii: un podet de circa 8-10 metri lungime pe care doi mesteri jucau tenis, cel putin asta am crezut initial…happy

Cand m-am apropiat de obiectiv am realizat ca aveau palete de semnalizare si ingreunau circulatia pe un podet pe care nu se lucra, dar jumatate din suprafata podetului parea pregatita de semanat. Am stat circa doua ore la acest popas, deci am pierdut cele doua intalniri de la Sibiu. Dupa ce am trecut de acest obiectiv strategic, am plecat ceva mai in viteza inspre destinatie.

Dupa circa o ora si ceva de mers ma opreste politia. Cica as fi depasit viteza, amenda, etc…depasit viteza..unde, cand ? Nu m-au lamurit, ca m-ar fi inregistrat o masina undeva inainte de localitatea Salistea…Desi am mers mai tot drumul in coloana, imi este greu sa inteleg ce si cum, ideea e ca am primit amenda si asta e. Faptul ca am platit ceva ce nu trebuia sa platesc sunt convins, dar ma intreb unde se duc banii acestia ?

Nu imi vin in minte decat cateva cheltuieli inutile pe care le suportam cu totii, de genul:

– masina pentru parlamentari.
– cazare parlamentari.
– salarii, telefoane, excursii..toate pentru parlamentari.

Deci astazi a fost randul meu sa fac cinste adormitilor din parlament…mi-au stricat ziua in doua etape. La noi totul este ,, calculat ‘’..cool

, , ,
13 Comentarii
 1. Mihai Căulea :

  A zis pe data de 16 aprilie, 2013

  Nașpa zi… Tot ei te trag înapoi și când vrei s-o iei înainte să recuperezi, ai luat-o prea înainte. Plătește!

  Exemplu ruta Drăgănești-Tecuci, jud Galați. O pasarelă pe la mijloc veșnic plină de gropi, de încercând să le ocolești, ajungi să joci Chicken Invaders, ocolind gropile, nu puii, și asta pe contrasens, unde cauți drum mai bun. Trecem acest aspect….

  Înainte și după pasarelă, există reglementarea vitezei la 30KM/h, pe culoare galbenă, deci temporar, că-o fi în lucru. Acel indicator e de când mă știu și e al naibii de stupid. Atât de stupid că nimeni nu-l bagă în seamă.

  Odată de-al dracu la cât de stupid e, mi-am zis să-l respect și-am mers cu maxim 30km/h cât spune el. Aveți idee câte claxoane, depășiri, câte înjurături, câte frigidere mi-am umplut cu suli? Mergeam corect și totuși mă forțează să încalc legi, primesc amenzi pe care trebuie să le achit. Cine e vinovat?

 2. Octavian :

  A zis pe data de 17 aprilie, 2013

  Hehe… Ai fost un caz fericit. Am prins odata o chestie similara pe Valea Oltului de am stat circa 3 ore. Am zis ca innebunesc acolangel. Si la capitolul parlamentari… Chit ca nu le platim , ei tot se serveschappy

 3. ionika :

  A zis pe data de 17 aprilie, 2013

  Mai sunt si cazuri ce au ca urmare responsabilizarea soferilor….unul din prieteni nu mai conduce beat dupa ce a fost oprit de politie.

 4. Ana- :

  A zis pe data de 17 aprilie, 2013

  e bine ca ei traiesc bine, ce pot sa spun….sad grea viata in tara asta minunata

 5. Daniel :

  A zis pe data de 17 aprilie, 2013

  Da, foarte buna intrebare: UNDE SE DUC BANII? Pentru ca astia se plang mereu ca nu sunt bani la buget

 6. gari :

  A zis pe data de 17 aprilie, 2013

  banii astia nu prea ajung la parlamentarii…o mare parte ajunge in fondurile politiei romane si in salariile lor , o parte la CNADNR si cateva procente se duc si pe la stat .

 7. dePop :

  A zis pe data de 17 aprilie, 2013

  Salariile politistilor nu vin de la buget ?

  Eu stiam ca au prevazuta o suma de la buget, la fel ca si invatamantul.

 8. gari :

  A zis pe data de 17 aprilie, 2013

  o parte din salariile lor provin de la buget si o parte din amenzile astea nu stiu exact cum sunt impartite , daca dai un search pe gogu s-ar putea sa gasesti ceva

 9. dePop :

  A zis pe data de 17 aprilie, 2013

  Pai atunci daca nu ne amendeaza…nu isi iau salariul…poate de aia unii nu dau chitanta….happy…considera banii avans la salariu.

 10. Catalin :

  A zis pe data de 18 aprilie, 2013

  Eu in locul tau as fi contestat amenda. Mor cand vad ca suntem luati de prosti de catre niste prosti intr-o tara condusa de prosti !

 11. dePop :

  A zis pe data de 18 aprilie, 2013

  Catalin @

  M-am gandit la acest lucru, chiar si politaiul mi-a recomandat, dar nu stiu ce voi rezolva si sigur astfel voi plati amenda intreaga, si instanta e din sistem, iar cu sistemul nu te poti lupta.

 12. Daniel :

  A zis pe data de 18 aprilie, 2013

  Nu e asa dePop…80% dintre amenzile contestate in instanta au fost anulate…pentru ca sunt anumiti politisti care nici nu stiu sa scrie gramatical…iar cu privire la aplicarea legii…sa nu mai vorbim!

 13. Bogdan :

  A zis pe data de 19 aprilie, 2013

  Asa s-au obisnuit sa le umflam lor buzunarele. Si noi sa nu avem ce manca. Asta e Romania


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*