Posturile de radio isi cresc audienta prin intermediul reclamelor ?

Stiu ca suna foarte ciudat titlul de mai sus, insa in anumite situatii ne e deloc vorba de o exagerare. Ieri si astazi mi-am petrecut majoritatea timpului conducand masina prin tara. Cum nu imi merge decat radioul, doar ce era pe radio am ascultat. La un moment dat, am cautat doar posturi locale si nu cele nationale care transmit aceleasi piese muzicale care devin sufocante dupa cateva ore de ascultat.

Posturile locale de radio, sau unele dintre ele, au programe foarte interesante si aceasta fara sa faca un efort in acest sens, practic nu urmaresc sa aibe programe care s-ar incadra usor la comedie, dar in final acolo ajung.

Astazi pe cand traversam orasul Alba Iulia, am avut prilejul sa ascult un mare sir de reclame, caci despre reclamele radio este vorba. In mod obisnuit mut postul, dar de data aceasta reclamele erau diferite, toate erau comice si asta intr-un mod involuntar. Imi este greu sa reproduc tot ,, carnatul ‘’ de reclame, dar totusi am retinut una dintre ele. Suna ceva in genul :

,, Esti prieten adevarat, esti sigur de asta, atunci dovedeste. Daca ai un prieten ce trece prin clipe grele recomanda-i firma de pompe funebre…….”

Suna ciudat, dar cam asa suna reclama, deci nu esti prieten daca nu recomanzi cuiva o firma de pompe funebre. Pe langa mesaj, ar mai fi de adaugat ca mai toate reclamele aveau acelasi vorbitor, aceeasi voce. Nu mai faceai diferenta cand face reclama la pompe funebre si cand voia sa iti vanda o rochie de mireasa.

Pana la urma radioul si-a crescut audienta, cel putin mie mi-a atras atentia, si as fi ascultat reclame de genul acesta toata ziua, insa cum nimic nu e perfect, din cand in cand reclamele erau intrerupte de muzica…:)

11 comments

  1. Canel@

    Asa a si fost spusa cu accent, ba la un moment dat aveai impresia ca te cearta.

    Catalin @

    Orice altceva o fi fost dar nu marketing..

  2. 🙂 Superb! Acum cativa ani am lucrat intr-un radio local si cam asa se fac spot-urile. Imi amintesc ca ne asezam pe canapea, fiecare scria un text care sa sune ok, puneam totul cap la cap si inregistram fiecare. Apoi se alegea o inregistrare. Singura grija era cand le difuzam sa nu avem aceeasi voce consecutiv. Nostalgie ce sa mai… 🙂

  3. Asculta :*:*:*Radio Eclipsa Romania:*:*:* s Muzica pe gustul vostru ;););) ID NOSTRU radio.eclipsa

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.