Cum sa iti faci o pensiune, hotel

Nu sunt arhitect si nu detin vreo formula magica, dar cred ca pot ajuta pe cei care vor sa isi construiasca un hotel sau o pensiune. Ma refer la cei care tintesc nivelul de trei stele in ceea ce priveste confortul. De obicei ma cazez la minim trei stele in delegatiile mele, niciodata sub acest nivel si foarte rar la patru stele.

Cum pot eu sa ajut pe cineva care isi construieste o pensiune sau hotel? Pai simplu. Sunt un posibil client, iar pe unde m-am cazat pana acum am dat peste o gramada de neajunsuri……deci nu ajut cu idei financiare, ci cu sfaturi care ii vor multumi pe viitori clienti.

Am sa trec peste amanunte de genul, curatenie, parcare, amabilitate, internet si altele. Mai toti au aceste lucruri. Insa la fel, toti proprietarii de hoteluri fac aceeasi greseala: usi ieftine, de doi bani la camere prin care se aude tot, ba mai mult vibreaza daca e curent.

Degeaba usa e cu cartela cand galagia de pe hol sau alte camere imi sparge timpanele. Izolatia proasta intre camere face imposibil sa te odihnesti. Pozitionarea paturilor langa usa te face sa te simti de parca ai dormi pe un hol unde trec toti si nu intr-un hotel de trei stele unde ai platit 35 de euro pentru un pat.

In concluzie dragi hotelieri sau viitori antreprenori in domeniu, construiti in asa fel camerele incat oaspetele sa nu fie trezit de tipetele unei cucoane care tocmai ,, executa ‘’ un client in camera vecina. Desi varianta asta inca e acceptabila si nu dureaza mult, e mai complicat cand ai un vecin de palier care sforaie, acesta nu se termina in 5 minute, tine pana dimineata.

Personal dupa astfel de experiente evit sa mai calc pragul unui astfel de hotel, dar am ajuns la concluzia ca 90 % din hoteluri au aceasta problema.

6 comments

  1. adevarul este, ca atunci cand am fost in austria, mi-a venit ideea de pensiune/hotel intr-o zona frumoasa muntoasa cu un lac ceva.

  2. Dar de baile minunate ale pensiunilor de pe valea Prahovei nu zici nimic? Nu zic ca toate sunt la fel, dar am vazut niste „exemple” demne de cartea de istorie.

  3. Catalin @

    Nu le stiu, desi in ultimi ani mi-am facut revelionul pe acolo, depinde unde nimeresti . Personal daca nu imi place nu revin, prefer sa stau acasa.

  4. am avut si eu norocul ca anul asta intr-o pensiune ( cabana era de lemn ) la Ranca sa am parte o noapte intreaga de sforaitul unui turist obosit de atata urcat partia Deci e cam deranjant si nu as mai reveni intr-o asemenea pensiune…hotel ..ce o fi .

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.