Unde creste pastravul ?

Sunt mare consumator de peste, in special pastrav. Dincolo de calitatile carnii de pastrav imi place gustul, preparat cum trebuie poate fi un deliciu. Din ce stiu eu pastravul creste in apele de munte, in ape nepoluate, limpezi, adica pe la noi in zonele de munte ar trebui sa fie din belsug. Si din ce am vazut avem o droaie de pastravarii, adica avem pastrav din belusug..si totusi unde este pastravul romanesc ? In afara de pastravarii, eu nu am gasit pastrav romanesc, spre vanzare ma refer.

Cumpar frecvent peste din Real, Auchan, chiar si din Metro, dar la capitolul pastrav toti au pestele din import, adica pastrav din Grecia, Polonia si aseara am luat din Real pastrav din Italia. Daca dau o cautare pe net, gasesc imediat zeci de pastravarii care vor sa scape de pastrav…de ce nu ajunge in Real de exmplu. M-as duce sa il cumpar direct de la pastravarie, insa din Timisoara si pana la cea mai apropiata pastravarie sunt cel putin 150 de km.

Ce o fi avand pastravul din import in afara de lipsa prospetimii si probabil crescut in sistem super intensiv, adica un produs mai prost decat ceea ce ofera pastravariile noastre….

Nu pot decat sa ma gandesc la faptul ca pastravul de pe la noi e prea bun, prea sanatos, iar marile magazine urmaresc altceva, vor sa vanda si medicamente pe langa marfa de pe raft.

5 comments

  1. Nu mai gasesti produse romanesti in magazinele mari, desi avem lapte, branza, peste care sew strica la producator. Pana la urma totul sta in cumparator, nu mai cumparam ce e din import, altfel asa va merge peste tot.

  2. Ana@

    nu ii facut de mine, oricum la gust a fost dezastru, nu recomand pastrav import Italia, mai ales pastrvul file, ar gust oribil.

  3. Nu numai la pastrav se intampla. Avem multe alimente pe care putem sa le comercializam din tara noastra. Dar noi imporam

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.