Timisoara, orasul fara pretendenti la un loc de munca

Sunt multi care se plang ca nu au de lucru, ca nu isi gasesc un job. Ca vai, nu se mai poate, nu avem ce muncii si trebuie sa plecam afara la munca sau poate la cersit, furat..dupa caz, pregatire, etc. Aseara fiind in centrul comercial Auchan din calea Sagului Timisoara, am vrut sa intru in magazinul Germanos de pe galerie. Insa surpriza, magazinul era inchis, iar pe usa trona un anunt de genul : ,, Magazinul este inchis din lipsa de personal ” si respectiv un alt anunt ,, Angajam urgent personal”. Ideea e ca mai peste tot prin Timisoara vezi anunturi de angajare in vitrinele magazinelor. Si totusi nimeni nu este interesat de un loc de munca. Probabil multi vor spune ca salariul e de vina, nu prea cred..Si aceasta in contextul in care eu personal recrutez pentru o firma o echipa de vanzari. Salariul de start e undeva la 2000 si ceva de lei. Si poate creste foarte mult pentru cei care vor sa munceasca. Si totusi, dupa circa 5-6 sesiuni de anunturi, nu stiu daca am discutat cu 5 persoane. Iar ceea ce este si mai grav, din 5 persoane interesate, cel putin 3 sunt din categoria 2-3 ani pana la pensie.

Probabil ca peste cativa ani vom avea mai multe societati care se vor prezenta ca si cei de la Germanos. Adica vom merge la farmacie, iar afisul din usa ne va spune ca e inchis din lipsa de personal. La fel si tramvaiul va sta in statie cu afisul in geam, la spital cam deja suntem pe acolo.

Eu totusi nu inteleg un lucru: unde-i gasesc televiziunile pe plangaciosii care se plang ca nu au ce manca pentru ca nu au unde munci. Cred ca nu este post de televiziune care sa nu dea o astfel de stire de doua trei ori pe saptamana.

Unde naiba ii gasiti pe lenesii astia ?

2 comments

  1. Prietene ce vazi tu in Timisoara e varful icebergului pentru ca acest fenomen e doar la inceput. Stai sa vezi cand populatia imbatranita a Romaniei o sa inceapa sa moara pe capete, avand o proportie mare de tineri romani peste hotare. Tineri care nu vor renunta la nivelul lor de trai si la salariile care sunt cel putin de 2-3 ori mai mari ca sa salveze forta de munca romaneasca. Si uite asa gasim loc pentru chinezi, si alte natii care vor lua cu asalt aceasta piata, pentru ca deh, noi nu putem.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.