Telefoane ascultate

De ceva timp tot mai multa lume se abtine in a comunica liber intr-o convorbire telefonica. Cred ca nu exista persoana care sa nu fi spus la un moment dat : ,,vorbim fata in fata ca pe telefon nu e sigur”. Astazi stand la semafor am ,, interceptat ” o discutie intre doua batranele. Una din ele povestea ca are un fiu in Spania si ca acesta vine in Romania sa isi faca permisul auto, dar nu pot vorbi la telefon prea multe ca cica ar fi ascultate…Probabil voia sa isi aranjeze fisa medicala..sau poate permisul.

Ideea e ca mai toti romanii au devenit paranoici, toti au impresia ca sunt ascultati..Adica vreo 20 de milioane vorbim la telefon si alti 20 de milioane asculta. Nu neg ca ar fi telefoane ascultate, dar acum nu asculta SRI-ul toti capsunarii si santieristii de origine romana. Ar fi culmea sa fie chiar toate telefoanele ascultate.

telefon ascultat

Si totusi ce telefoane sunt ascultate ?

– Daca faceti importuri din tarile de unde provin tigarile de contrabanda, atunci sigur va este ascultat telefonul.
– Daca lucrati intr-o firma mare care poate prezenta interes pentru terti..telefonul este ascultat.
– Sunteti om politic in opozitie..telefonul este ascultat.
– O duci bine, totul este ok, cineva iti va asculta telefoanele ca sa afle evident de ce o duci bine.
– Ai afaceri mai putin curate, nu ai mai cotizat in ultimul timp..ai telefonul ascultat.
– Ai luat bac-ul desi esti prost..probabil iti vor asculta telefonul.
– Evident daca faci o ilegalitate si nu ai pe nimeni care sa te protejeze, e clar ca iti va fi ascultat telefonul. Sau daca ai suparat pe cine nu trebuie, asteapta-te sa iti caute nod in papura..ascultarea telefonului e una din modalitati.
– Ai o nevasta/amanta geloasa, e posibil sa iti fie ascultat telefonul..

Dar asta nu inseamna ca daca te-a prins radarul, sau te-ai ciondanit cu un comunitar.. gata de maine iti va fi ascultat telefonul. Si astfel daca ii povestesti unui prieten ca popa care te-a spovedit nu avea chiloti va afla SRI-ul..Apropo povestea cu popa e doar un exemplu…..Eu cred ca romanii sunt si asa stresati, astfel incat povestile cu suntem ascultati nu ar trebui sa existe atunci cand nu e cazul. Adica in peste 95% din situatii.

3 comments

  1. Am impresia ca sunt inregistrate, chit ca nu mi se pare deloc normal. La nevoie, te poti trezi ca ‘cineva’ poate afla ce ai discutat acum 3 ani cu X ­čÖé

  2. daca telefoanele sunt ascultate inseamna ca nu s-a schimbat nimic adica: „aceeasi MARIE cu o alta palarie!

  3. telefoanele sint ascultate de sts si pot fi alese in functie de numar sau se declanseaza inregistrarea automat la recunoasterea unor cuvinte cheie dintr-o baza de date care cuprinde multi termeni chiar si de jargon
    fiti siguri ca operatoarele de acolo isi petrec citeva ore pe zi ascultind telefoanele cunoscutilor.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.