Zmeura sau mure ?

Sunt mare amator cand vine vorba de fructe de padure, fie ca vorbim de zmeura, afine sau alte delicatesuri, niciodata nu ma dau in laturi. Ieri fiind prin una din pietele timisorene, am dat peste un nene care cica vindea zmeura. Cel putin asta scria pe un carton murdar ce trona in fata a cateva borcane in care erau mure. M-am uitat mai atent daca are si zmeura dar nici urma de asa ceva. In concluzie taranul de ocazie nu stia ce a cules, daca ar fi avut cultura de mure in gradina ar fi facut sigur diferenta, insa probabil recolta a fost obtinuta de pe vreun cimitir.

zmeuramure

Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar mi se pare hilar ca la un 50 de ani cat intuiesc eu ca avea vanzatorul sa nu faci o astfel de diferenta. Ma intreb daca a luat bac-ul?….Nu avem sute sau mii de feluri de fructe, pana si nepotii mei de 4 anisori stiu sa numeasca fructele de pe cartonase. E adevarat ca exista oarece asemanare ca forma intre zmeura si mure, dar cand vine vorba de culoare si gust sunt total diferite.

Si daca tot am adus in discutie zmeura, va recomand siropul de zmeura, este fantastic, poate cel mai aromat si parfumat sirop. Cu apa plata sau minerala este o bautura perfecta si sanatoasa.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.