Real – Timisoara Est isi inchide portile

Daca ieri vorbeam de un scenariu suprarealist privind falimentul magazinului Kaufland, aseara am avut surpriza sa descopar Hypermarketul Real din zona aeroport Timisoara in plina impachetare. Desi angajatii acestuia strangeau rafturile, clientii putea sa isi faca cumparaturile, alegand printre resturile ramase. Ceea ce mi-a atras insa atentia era starea generala de lehamite pe care o afisau mai toti angajatii. Nu pot sa ii acuz, probabil ii asteapta o perioada lunga de navigare pe site-urile care ofera job-uri, desi va fi mai greu sa isi gaseasca de lucru. Si asta nu din cauza crizei, ci mai mult din cauza priceperii, de exemplu : tanti de la raionul fructe – legume aduna cu picioarele cartofii pe care tocmai i-a scapat si in acelasi timp vorbea la telefon.

E adevarat ca nu toti putem face doua lucruri de-odata, insa post de adunator cartofi cu picioarele, nu cred ca exista. Dincolo de problema angajatilor ma gandesc la locatie, ce se va intampla cu cladirea, ce va fi in locul a ceea ce a fost Real ?… Poate o data cu noul Guvern reusim sa importam niste chinezi si dam drumul la fabricarea unor replici dupa Nokia si a altor modele de telefoane care sunt in voga acum. Sau poate transformam magazinul Real in Bambu pentru pensionari…..dansatoare doar de la 70 de ani in sus si tot tacamul, intrarea sa fie pe baza cuponului de pensie.

10 comments

 1. Nu ma astepta ca Realul sa poate da faliment in vreun oras. La noi in Craiova mergea cel mai bine inainte de apritia Auchanului, insa se pare ca nici acum nu merge prost! Aveam impresia ca e unul dintre cele mai reusite si cautate hipermarketuri.

 2. inseamna ca s-a inchis magazinul favorit al sotului.
  Noi stam in Lugoj si era in drum spre casa.
  Eu prefer Auchan-ul mai ales in perioada reducerilor la mall

 3. Si mie imi era aproape din Giarmata-Vii, dar era destul de scump fata de Auchan si chiar fata de real din C. Aradului.

 4. Eu am descoperit magazinul ala in urma cu vreo doi ani si m-am mirat de locatia pe care au ales-o. Mi-am zis pe urma ca probabil au facut studii de marketing si si-au dat seama ca dezvoltarea orasului o sa impinga locuintele pana acolo sau macar fabricile vor ajunge in zona.

  Ghinionul a facut sa vina criza si sa strice toate planurile. Plus ca tot grupul Metro nu pare s-o duca tocmai bine, asa ca inchid si ei ce nu prea le foloseste.

 5. Primul lucru la care ma gandesc cand citesc articolul asta ar fi numarul acela de angajati care vor ramane fara slujbe…

 6. Asta cam e o noutate. Intr-o tara ca Romania sa dea hypermarketurile faliment. Cu adevarat o noutate, in conditiile in care romanul baga in el si, implicit, cumpara cu nemiluita.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.