zambesc.com RSS Feed

Kaufland Timisoara si falimentul

De ceva timp la magazinul Kaufland din zona mea, exista o politica, strategie de marketing care suna ceva in genul : daca asteptati mai mult de 5 minute la casa de marcat veti primi 5 lei. Asta e cea mai recenta, parca inainte era varianta in care nu mai plateai produsele. Cu siguranta ca nu a beneficiat nimeni de acest ,, premiu”, insa daca cineva ar vrea sa scoata banuti de pe urma acestei reguli nu i-ar fi deloc greu.

In primul rand e nevoie de vreo 200 de persoane, care sa ,, atace ” organizat magazinul Kaufland cumparand toti cate un produs de maxim 1 leu, astfel casele de marcat s-ar aglomera si mai toti ar iesi afara cu produsul + 5 lei de la Kaufland. Daca aceasta operatiune s-ar face organizat, fiecare persoana ar incasa cate 5 ron la fiecare 5 secunde.

Adica 60 lei / 1 minut x 15 case de marcat = 900 ron x 60 minute = 54000 lei/ ora x 12 ore 648 000 lei. Daca scadem din suma contravaloarea produsului achizitionat, adica 20% tot mai raman peste 500 de mii lei. Cu asa o pierdere Kaufland ar intra in faliment, au totusi o marja de siguranta, acei 5 lei se ofera doar daca exista casa de marcat care sa nu functioneze. Desi si acest aspect poate fi rezolvabil…………

Nota : Acest articol e un pamflet ( cum spune si Mircea Badea ), deci nu va apucati sa falimentati Kaufland.

, ,
18 Comentarii
 1. art :

  A zis pe data de 7 februarie, 2012

  Vezi ca nu esti atent! Pe afis scrie ca daca nu sunt toate casele deschise si stai mai mult de 5 min primesti 5 lei (desi eu tineam minte ca erau 3, dar mesajul e baza, nu continutul). Daca sunt toate casele deschise si stai la coada nu primesti nimic. Eu m-am folosit de asta de cateva ori si e surprinzator ca nu o folosesc mai multi. Raportat la ce am in cos cand trec pe acolo nu e mult, dar imi scot o parte din banii de transport si mie imi convine.

 2. dePop :

  A zis pe data de 7 februarie, 2012

  Daca citeai mai atent ai fi remarcat ca am scris si despre aceasta conditie, dar care pana la urma nu e greu de rezolvat , dar cu spuneam si mai sus e un scenariu SF care teoretic e posibil.

 3. Cal :

  A zis pe data de 7 februarie, 2012

  Prima data parca era 1 leu, sau celputin asa imi aduc eu aminte! Oricum la cauflant sunt foarte putine case de marcat, asa ca sansele sa fie nefolositecand au clienti multi sunt destul de mici. Insa mai e o chestie: cred ca de multe ori se intampla sa treaca cele 5 minute si nimeni sa nu reactioneze. Acum stau si ma intreb de cate ori osi fi stat io la coada si nu am profitat de nicio ocazie. tongue

 4. Stefan Radu :

  A zis pe data de 7 februarie, 2012

  Gandirea de roman, in actiunehappy Imi place calculul detaliat si strategia bine pusa la punctlaughing

 5. Laurentiu :

  A zis pe data de 7 februarie, 2012

  Se poate, doar ca iti dai seama ca la prima observare a unei astfel de actiuni, ‘oferta’ lor ar pica.

 6. art :

  A zis pe data de 8 februarie, 2012

  Am citit mai atent, tot n-ai spus „daca nu sunt toate casele deschise”. Stiu ca e SF dar e aproape imposibil. Nici la Universitate nu poti sa strangi organizat atatia oameni ca sa il dai jos pe basel. Apoi nu au ei atatea produse de 1 leu. Singurele care imi vin in minte sunt plicurile de 3 in 1.

 7. Friv :

  A zis pe data de 8 februarie, 2012

  cei de la Kaufland is pusi pe inventar acum. In urma cu 2 zile am citit un anunt cum ca cauta personal pentru inventar si le ofera 100 lei pe noapte, timp de 7-8 zile, atragator zic eu

 8. dePop :

  A zis pe data de 8 februarie, 2012

  art @

  Citeste ultimile doua randuri inainte de ,, Nota ”
  Tot nu ai citit atent.

 9. Daniel Andrei :

  A zis pe data de 8 februarie, 2012

  Teoria cosnipartiei ai creat aici! Bafta cu falimentul celui care ar fi in stare sa incerce asa ceva!

 10. Theo :

  A zis pe data de 8 februarie, 2012

  M-a indoiesc ca nu exista vreo cauza ascunsa si cei care au facut aceasta ‘promotie’ nu s-au gandit la toate posibilitatile.

 11. Ana- :

  A zis pe data de 8 februarie, 2012

  adevarul este ca eu in Bucuresti, niciodata nu merg sa-mi fac cumparaturile la Kaufland…nu au produse chiar la fel de diversificate precum la Cora, REal sau Careffour

 12. uri :

  A zis pe data de 8 februarie, 2012

  Imi place Kaufland dar sunt asa de multe supermarketuri si competitia este foarte mare.

 13. Adrian :

  A zis pe data de 9 februarie, 2012

  Hmmmm…
  interesant, insa nu-ti inteleg rationamentul…
  cum adica „fiecare persoana ar incasa cate 5 ron la fiecare 5 secunde”
  ca sa primesti 5 lei tre’ sa astepti 5 minute la casa cu toate casele in lucru, nu ? happy

 14. dePop :

  A zis pe data de 9 februarie, 2012

  Adrian@

  Daca fiecare persoana zaboveste 5 sec la casa inseamna 12 persoane pe minut x 5 minute = 60 de persoane, adica fiecare ar trebui sa aibe in fata lui cate 60 de persoane si tot asa, ai iesit si ai intrat din nou, un ciclu.

  Daca ai 60 de persoane in fata ta care stau cate 5 sec la casa tu incasezi 5 lei, fiind o schema ciclica toti ar incasa…….cum reclama celor de la Kaufland e teoretic asa si aceasta schema e doar teoretica, pe hartie functioneaza.

 15. Ion :

  A zis pe data de 12 februarie, 2012

  Ideea asta e luat de la americani, cu livrarea pizzei.
  Insa nu s-au gandit prea bine,insa fac pariu ca vor renunta la ea ,asta daca nu au facut-o.

 16. Marius :

  A zis pe data de 13 februarie, 2012

  Interesanta idee, a mai profitat cineva de ea in afara de @art?

 17. dorin :

  A zis pe data de 25 februarie, 2012

  schimbati modelul de la cantar, legume, fructe prin numerotare deoarece ne descurcam destul de greu cu actualul sistem.
  eu din aceasta cauza am inceput sa frecventez mai des realul sau molul.
  va alungati singuri clientii.
  am spus de nenumarate ori la case.
  timp pierdut degeaba la cantare.
  poate ne respectati putin.

 18. dePop :

  A zis pe data de 25 februarie, 2012

  Si eu care credeam ca acea intrebare pusa de catre operatorul de la casa de marcat ,, a fost totul in regula ? ”…avea rostul de a rezolva aceste doleante.. dar se pare ca e vorba de imagine si nu de ceea ce vrea clientul.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*