zambesc.com RSS Feed

RATB + Metrorex, rea-vointa, neinformare sau doar prostie

Eu am un card (Activ) pe care am atat abonamentul la RATB cat si cel de la Metrorex. Ambele lunare, cu numar de calatorii nelimitate. Il am de aproape un an si pana acum a costat 75 de lei (50 lei RATB + 25 lei Metrorex)
Cum in 2 zile expira aseara m-am dus sa il reinnoiesc.
Supriza.

Mi-a spus ca nu mai imi poate reincarca cardul cu un abonament Metrorex cu numar nelimita de calatorii, cel mai „mare” abonament pe care mi-l poate incarca fiind abonamentul lunar cu 62 de calatorii la 27 de lei. Ce puteam sa fac, l-am incarcat pe ala.
Acum, eu stiam ca la Metrorex s-au scumpit abonamentele si abonamentul lunar (cu numar nelimitat de calatorii) e 50 de lei. Caut la ei pe site, asa era.
Mai intreb doua persoane care erau in aceasi situatie ca si mine, si lor li s-a spus la fel cand au vrut sa isi prelungeasca abonamentul. Ca nu se poate decat cu cel de 27 de lei (62 de calatorii).

Azi, pe la Unirii, trec pe la 2 centre de incarcare sa intreb, se poate sau nu se poate. Daca se poate sa imi reincarce cu abonamente cu numar nelimitat de calatorii atat pentru RATB cat si pentru Metrorex.
La prima mi s-a spus „Da, se poate”. Si imi cerea cardul sa il reincarce. Pacat ca deja il incarcsem aseara. sad
Iar la cea de-a doua mi s-a spus ca nu se poate. Poate sa imi incarce doar abonamentul de 27 de lei.

Nu mai inteleg nimic. La unele se poate, la altele nu ? Sunt angajatii RATB neinformati ? Chiar nu se poate ? Ceea ce e destul de stupid…

, , ,
12 Comentarii
 1. un Dan :

  A zis pe data de 24 septembrie, 2010

  Stupid este tot ce se intampla la RATB + Metrorex. Cum sa maresti pretul cu 100% pt un abonament nelimitat la Metrorex? Deasemenea in comparatie cu alte capitale unde abonamentul autobuz + metrou are valabitati de 24h, 72h… din momentul validarii. La noi daca iti iei abonament de o zi la metrou la ora 14.00 poti folosi metroul pana la 23.30, la altii il poti folosi pana la 13.59 ziua urmatoare. La noi iti cere ca la fiecare urcare in autobuz sau metrou sa validezi si in cazul in care ai abonament ca fac ei nu stiu ce calcule. La altii din momentul in care ti-ai luat abonament de la automat nu il mai validezi pana la expirare, il tii doar pt control. Plus ca la noi poti incarca cele doua abonamente Ratb si Metrorex pe card Activ doar sus la chioscuri Ratb nu si la metrou. Reguli facute de inapti…

 2. Andrei Dutu :

  A zis pe data de 24 septembrie, 2010

  Le-am scris un email, sa vad ce imi raspuns.
  Sunt de acord cu toate chestiile spuse de tine, mai putin una. In RATB nu e obligatoriu sa validezi cardul (daca ai cu calatorii nelimitate). E doar o sugestie din partea lor sa poata vedea mai bine ce linii sunt mai ocupate, in ce intervale orare si alte statistici de genul asta. winking

 3. un Dan :

  A zis pe data de 24 septembrie, 2010

  Eu am cardul Activ de cand a aparut de prin 2007 cred… l-am validat de cate ori am putut, iar pe rutele pe care circul eu nu s-a imbunatatit nimic, ba chiar s-a inrautatit. Limitarea de 62 calatorii la Metrorex e tare rau. Sunt curios daca poti verifica numarul ramas de calatorii, sau te trezeste aparatul intr-o dimineata cu un piuit de aud toti…, dupa care te intorci plin de nervi, te asezi la coada la casierie unde afli ca nu poti incarca alt abonament pe cardul Activ, ca ei nu incarca, si iti vor da unul de hartie… Ca de obicei in Romania ramai si cu alergatura, si cu banii dati, si cu serviciul partial efectuat din vina ta evident…

 4. Diana :

  A zis pe data de 24 septembrie, 2010

  Totul e o mare ameteala… pe langa tot ce s-a zis… majoritatea cititoarelor de cartele de la intrare nua fiseaza cate calatorii ti-au ramas. Doar alea din statiile noi. Acuma pe langa faptul ca am 62 de calatorii trebuie sa le si numar sa vad cand se termina.

 5. Aer Conditionat :

  A zis pe data de 24 septembrie, 2010

  Sunt introduse recent abonamentele cu 62 de calatorii si probabil or incerca sa le vanda pe astea mai mult, desi nu pricep de ce ca tot ei ies in pierdere.

 6. Andrei Dutu :

  A zis pe data de 24 septembrie, 2010

  Deci si tu esti in aceasi situatie?
  Mie mi se pare absurd, tinand cont ca la Metrorex au abonamente cu numar nelimitat de calatorii, la 50 de lei
  Eu inca mai am o zi din abonamentul asta „vechi”, chiar eram curios daca afiseaza sau nu apoi cate calatorii mai am

 7. Diana :

  A zis pe data de 24 septembrie, 2010

  Îți spun exact în ce situație sunt.
  Sunt studentă. Si astia chiar isi inchipuie ca un student se duce la facultate si inapoi si de doua ori in weekend in oras. Dar un stduent mai si lucreaza, poate are o fereastra de 4 ore si se duce acasa sa manance, poate se mai duce sa rezolve o problema la gaz nu mai stiu unde…
  De pilda daca mai si lucreaza, consuma 4 calatorii pe zi in timpul facultatii. Minim. Acuma, pe nici un student nu-l dau banii afara din casa, dar abonament cu reducere isi poate face o data pe luna.
  Concluzia? Ori dau 50 de lei (ca din cate am aflat numai ala cu 62 de calatorii ela reducere, desi sper sa nu) ori dau o data 13.5 lei si inca o data 27 in fiecare luna.
  Concluzia? big grin

 8. roxana :

  A zis pe data de 24 septembrie, 2010

  Concluzia: Schimbam tara

 9. Deci Metrorex are probleme | Zambesc :

  A zis pe data de 27 septembrie, 2010

  […] Scris de Andrei Dutu in data de 27 Septembrie, 2010 Va povesteam de aventurile mele cu abonamentul ratb/metrorex, e se pare ca Metrorex e cel cu probleme mai mari. Azi, prima zi in care am beneficiat de noul […]

 10. Mihai :

  A zis pe data de 28 septembrie, 2010

  Merge sa incarci orice abonament vrei tu, cu atat mai mult cu cat il vrei pe cel mai scump. Intr-un cuvant, functionarii metrorex sunt prost informati. Daca nu ai folosit nici una din calatoriile abonamentului de 27 lei, incearca la centrul care ti-a spus ca ti-l poate incarca pe cel de 50 lei sa il schimbe (adica sa platesti diferenta pt calatorii nelimitate)

 11. Mi-au raspuns de la RATB | Zambesc :

  A zis pe data de 5 octombrie, 2010

  […] 5 Octombrie, 2010 Cand mi-am reinnoit, acum o saptamana si ceva abonamentul la RATB (+ Metrorex), m-am trezit ca mi-au facut alt tip de abonament decat vroiam eu. Chestia e, ca nu doar eu, mai multe persoane s-au trezit in aceasi situatie ca si mine. Curios, […]

 12. Emilia :

  A zis pe data de 19 octombrie, 2010

  Buna, Andrei!
  Si eu i-am scris d-lui Udriste si am primit acelasi raspuns ca si tine. Faza tare in cazul meu este abonamentul meu expira pe 23 oct iar pe 16 oct, la o validare, am observat ca au ramas 59 de calatorii. Si pe masura ce calatoresc, nr e in scadere – bineinteles, am folosit „abonamentul” si inainte de 16 oct. Cred ca sunt o fericita. Acum singura mea problema ar fi cum sa consum vreo 55 de calatorii in vreo 5 zile. big grin Cred ca o sa fac cinste unor calatori in ultima zi. Oricum, din fericire imi permit sa ma „reprofilez” pe RATB, ceea ce si voi face. Neervi de otel in trafic va doresc!
  Emilia


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*