Plita minune exista

Sa nu va ganditi ca am descoperit vreo plita care gateste singura. Nu, si totusi exista o plita care mie mi se pare o minune a tehnicii. Este vorba de plita electrica cu inductie. Nu e vorba de un brand anume, nu doresc sa fac reclama. Ci e vorba de un principiu de functionare pe care il respecta toate plitele electrice cu inductie. O astfel de plita se incinge doar pe suprafata pe care face contact cu vasul. Cu alte cuvinte daca din greseala pui mana pe suprafata plitei aceasta va fi rece. Acest lucru e foarte important pentru cei care au copii si nu numai. Al doilea aspect, suprafata se incalzeste extrem de repede. Si al treilea aspect, se poate regla temperatura exacta. Adica nu ai cum sa dai gres cu reteta, totul merge asa cum vrei.

Dincolo de toate acestea in opinia mea plita electrica cu inductie are cel mai placut design comparativ cu alte plite. Comparatia din acest punct de vedere cu un aragaz este inutila. Sa alegi o plita cu inductie buna este destul de dificil. Si aceasta deoarece este un produs relativ nou pe piata. Mai toate brandurile de electrocasnice cunoscute il produc, nimeni insa nu are o experienta foarte mare in ce priveste functionarea unui astfel de produs. Astfel nu putem vorbi de plusuri sau minusuri intre un producator sau altul.

Cea mai buna plita electrica cu inductie

Exista oarece diferente intre plitele cu inductie, insa nu vorbim de lucruri ascunse, pe care le vom descoperii dupa folosire indelungata. E vorba de puterea pe care o au arzatoarele, numarul de arzatoare, etc. De cele mai multe ori se recomanda sa alegem arzatoare de putere mai mare. Pe acelasi principiu merg si eu, daca vrei sa te tina, conteaza sa fie si capacitatea potrivita.

Daca ar fi sa ne ghidam dupa ce povesti mai circula pe net, dar si dupa criteriul cat costa atata face, pe primul loc ar fi plitele electrice cu inductie de la Whirlpool. Au o gama destul de diversificata, ai de unde alege. Mai sunt si cei de la Teka cu un produs care are recenzii bune. Nici cei de la Hansa nu stau rau la capitolul laude din partea celor care au folosit plita.

Pana la urma pretul, perioada de garantie si designul, zic eu ca ar trebui sa conteze cel mai mult. Iar la a doua plita sigur vei sti ce sa alegi.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.