Cativa nemti de prin Banat mananca carnati si nu dau la nimeni

Banater Zeitung este ziarul in limba germana ce este publicat pentru etnicii germanii din Banat. Nu stiu cati cititori mai exista, cert este ca redactia mai exista si functioneaza. Ba mai mult, la fiecare inceput de an, redactia organizeaza un eveniment numit ,, Degustarea carnatilor banateni „. Ideea e una foarte buna, deja putem spune ca evenimentul este o traditie, se desfasoara de ani buni. Problema e ca totul se desfasoara intr-un cerc foarte restrans.


Foto: Banater Zeitung

Cu alte cuvinte se intalnesc cateva persoane ,, strictul necesar ” ( presa, ceva oficialitati, adica primarul comunei si organizatorii )…Toti se imbuiba cu carnati , iar dupa, trag concluzii; mi-a placut asta ca era si gros si lung, ba celalalt a fost mai lejer.

Cam acesta ar fi tot evenimentul, ma rog si titulatura ce o primeste un anume carnat de cel mai bun carnat banatean. Pana la urma e treaba lor, daca asta inseamna un eveniment pentru cei de la Banater Zeitung. Insa nu mai dati atat cu carnatul prin presa, ca poate vrea si un om de rand sa vina la degustare, iar la voi e poarta inchisa. Pana la urma mai toti romanii fac cate un astfel de eveniment in familie, din cand in cand. Nu trebuie sa stie tot Banatul ca redactia Banater Zeitung mananca carnati la Casa de Cultura din Bocsa Montana pe data de 9 februarie 2017. Dati si voi trei telefoane si gata, ati anuntat pe toti cei vizati.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.