Petrom – Acelasi produs la preturi diferite

Avem cea mai scumpa benzina si motorina, daca e sa ne raportam la venit. Ne-am obisnuit sa avem preturi de top, insa eu nu reusesc sa inteleg un lucru ; de ce avem preturi diferite de la o pompa la alta a aceleasi firme. Cu alte cuvinte la Petrom gasim aceeasi motorina dar la preturi diferite. Cei de la Petrom nu sunt singurii care procedeaza in acest mod, insa mi se pare ca au cea mai mare diferenta de pret. De exemplu la una din pompe pretul per litru motorina standard este de 4, 71 lei. La alta statie Petrom aceasi motorina standard se vinde cu 4, 45 lei.

pret petrom

petrom

Am alimentat din ambele locatii, nu pot spune ca am simtit vreo diferenta. Cand vorbesc de diferenta ma refer la servire sau alte lucruri conexe, pentru ca combustibilul este la fel; motorina standard si atat. Dar poate diferenta este in alta ,, zona” iar noi clientii nu stim. Posibil ca pretul diferit sa fie cauzat de una din urmatoarele ,, calitati” :

– Omul de la pompa are doua facultati.
– Statia Petrom este cu vedere la mare inghesuiala.
– Motorina mai scumpa contine 0,00001% pipi de la Michael Jackson.
– Cineva a scapat niste moaste in cisterna, iar BOR a cerut niste bani pe treaba asta.

Sau poate statia cu pret mare este excusiv pentru soferii nevazatori. Una peste alta chiar nu gasesc un raspuns pentru diferenta de pret. Sunt sigura ca Petrom si ceilalti ca ei au multe raspunsuri. Dar una peste alta avem o singura explicatie; pretul difera de la un colt al strazii la altul pentru ca firmele de genul isi permit. Prostimea plateste, iar legiuitorul doarme in sosonii de la Gucci.

2 comments

  1. Cristi @

    Nu as prea crede ca e si cazul celor doua statii unde am pozat eu. In general unde e franciza apare un inscris in acest sens. Si sincer mai toate francizele le-am vazut in localitati mici, nu in orase de genul Bucuresti sau Timisoara.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.