zambesc.com RSS Feed

Oare vor fi noi retrocedari in centrul Timisoarei ?

Este bine stiut faptul ca mai toate cladirile importante din centru Timisoarei au fost retrocedate unor familii de rromi. Astfel s-a ajuns sa avem in Timisoara jumatati de strazi care apartin aceluiasi proprietar.
Timisoara sapaturiPoze sapaturi Timisoara
Cladiri istorice, spitale toate au fost retrocedate. Ce-i drept s-au cam terminat cladirile care ,, faceau cu ochiul”, mai avem cladirea primariei, cladirea operei si cam atat. Cel putin asta era acum cateva luni, insa de ceva timp au iesit la iveala cateva cladiri noi sau mai degraba vechi dar necunoscute pana acum. Nu sunt ele foarte aratoase, dar sunt in zona ultracentrala.

Deci ca urmare a unor escavari arhelogii au dat peste cateva cladiri foarte vechi. Personal m-am bucurat de faptul ca au fost scoase la iveala parti istorice ale orasului. Dar in acelasi timp ma intreb daca e bine ca au fost scoase la iveala aceste vestigii. Motivul e unul simplu, daca maine apar cateva cereri de retrocedare pentru casa lu’ Suleyman Magnificul din centru Timisoarei?… Nu pare posibil, nu m-as baza pe cuvantul imposibil cand vine vorba de Timisoara, din moment ce casa florarului Muhle a fost retrocedata unor rromi. De ce sa nu ceara si ceea ce era candva o mosche construita de turci.

Mai ales ca au oarece puncte comune cu turcii cum ar fi turnuletele, aduna aur precum turcii candva, ba chiar se aseamana la culoare un pic. Daca au reusit sa se inrudeasca cu fostul florar al Timisoarei, Muhle care era austric, cu turcii ar fi floare la ureche.

Poate avem totusi noroc si nu o sa le placa rromilor constructiile foarte vechi happy.

, , , ,
Un Comentariu
  1. Stefan :

    A zis pe data de 13 martie, 2014

    Nu cred, la romi nu le place sa stea la demisol. happy


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*