Istoria Timisoarei o minciuna

Mi-am dat seama ca tot ceea ce am invatat, citit despre orasul Timisoara la capitolul trecut este egal cu zero. Da..habar nu am ce inseamna istoria orasului Timisoara,

poze timisoara

nu stiam cine au fost oamenii care in trecut au cladit ceea ce este orasul Timisoara astazi. Informatiile mele cum ca familii de romani, nemti, sarbi sau maghiari care au pus umarul in a cladi Timisoara sunt total eronate.

Timisoara a fost cladita de tigani, ei au construit tot ceea ce inseamna partea istorica a Timisoarei. Nu sunt baliverne, retrocedarile facute confirma acest lucru. Toate cladirile istorice care ne incanta sau ne incantau ochii au fost cladite de stramosii tiganilor. Astfel se explica de ce o singura familie de tigani din Timisoara a ajuns sa aibe 144 de cladiri mai toate istorice din Timisoara. Deci tiganii nu au stat la cort, este o ipoteza falsa cu care am fost intoxicati.

poze piata unirii Timisoara

Tiganii au locuit in cladirea florarului din Timisoara, in cateva spitale si in alte sute de cladiri cu o arhitectura superba din centrul orasului Timisoara.

Eu propun ca primaria Timisoara sa retrocedeze, Piata Unirii in intregime, cladirea Operei, Spitalul Judetean Timisoara, Catedrala din Timisoara, Palatul Dicasterial, adica cladirea unde functioneaza Judecatoria Timisoara, ar mai fi Penitenciarul Timisoara de pe strada Popa Sapca, Aeroportul, cladirile unde isi desfasoara activitatea cele cateva universitati, caminele studentesti..si gata Timisoara.

Romii merita aceste lucruri, sunt ale lor de drept, au muncit pentru acestea, restul suntem intrusi, ar trebui sa platim chirie.

Eu zic ca ar trebui sa ne grabim cu retrocederaile…….nu stiu cat ne mai tolereaza romii…:)

9 comments

 1. revoltator … nici nu ma mai mira, nimic, e clar aceste popoare migratoarea chiar au ajuns sa aiba mai multe drepturi decat noi oamenii de rand, fara sa fiu rasista insa acesta este cruntul adevar eu daca ii spun unui tigan ca e tigan sunt rasista, insa mie daca mi se ia ceva ce mi se cuvine de catre acesti tigani … da e absolut normal. Si atunci despre ce vorbim? Ei n-au sansele noastre, ei sunt discriminati? Serios acum? incep sa cred ca eu sunt minoritara si chiar sunt! Celor de la conducerea orasului nu le pasa de un om simplu, decent care-si duce traiul asa cum poate, adica cinstit ,concluzia este simpla … 2050 populatia noastra a romaniilor 35% iar restu Rromi va fii un oras destul de „stilat” in ceea ce priveste arhitectura turnulete, coloane, plus restul detaliilor caracteristice bunului gust. Hmm poate peste vreo 2000 de ani vor fii apreciate :)) dar sunt sceptica in privinta rezistentei acestor cladiri, care odata ajunse pe mana acestor „oameni binevoitori”, care contribuie la „salvarea orasului” vor mai fii la fel. Da, buna treaba a facut fostul primar al orasului care face parte din aceasi categorie de oameni, a oameniilor cinstiti!:)) hahaha

 2. Problema e una generala, insa Timisoara are un mare dezavantaj…cand ai bun simt esti calcat in picioare, daca punea cineva piciorul in prag nu se ajungea aici. Acum e mult prea tarziu.

 3. Silvia@

  Personal nu cred ca se mai poate face ceva, totul merge intr-un singur sens. Legislatia este de partea celor care au case multe. Probabil cei care nu vor rezista sa vada schimbare, adica cei cu bun simt si obraz subtire…incet, incet se vor muta din acest oras.

 4. Mi se pare foarte trist că Iași, Cluj, Sibiu, Brașov Oradea și alte orașe cresc, în timp ce Timișoara se afundă tot mai mult în mizeria asta cu imobiliare retrocedate ilegal minorităților bronzate peste măsură.

  Din păcate, nu știu ce s-ar putea face pentru a schimba ceva, din moment ce oameni din Primărie și instituții nu doar că închid ochii la ce se întâmplă, mai și facilitează retrocedările astea dubioase. Cred tot mai tare că nu-i prost cine cere, îî prost cine dă. În cazul de față – Primăria.

 5. daca tot au pus stapanire pe acest frumos oras,din pacate,atunci sa puna si un primar si un prefect tot rrom,ce parere aveti?

 6. Eu m-as muta din Timișoara, si așa lucrurile stau cum stau, da mai cu țigani la conducere ar fi dezastru.

 7. In acest moment asa ceva ar fi imposibil, dar peste 50 de ani nu m-ar mira sa ajunga un rrom la primaria Timisoara.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.