Strada ta are denumirea corecta ?

Niciodata nu am stat sa ma gandesc de ce se numeste o strada in anume fel si daca e potrivita denumirea. Si asta desi am stat pe o strada care se numea Teilor dar nu avea tei, doar corcodusi si cativa castani. Astazi insa mi-a ajuns la urechi o propunere facuta de un cetatean al Timisoarei celor de la primarie. Omul nostru solicita schimbarea unor nume de strazi. Si aceasta pe buna dreptate zic eu, intr-o tara libera, civilizata trebuie sa tinem cont de realitate.

nume haioase strazi

Deci propunerea omului nostru este una extrem de corecta, se doreste schimbarea denumirii vechi a unor strazi cum ar fi bulevardul C.D.Loga sa preia numele de bulevardul Carpaci Vladimir, strada Caraiman sa se numeasca strada Stancu Visinel Rudolf si asa mai departe.

Propunerea mi se pare extrem de pertinenta nu este normal ca o strada sa aibe alt nume decat cel al proprietarului. Si cum la Timisoara avem familii de tigani care au in proprietate strazi intregi, acestea trebuie sa le poarte numele. La fel si spitalele retrocedate, cladirile de patrimoniu. Iar daca primaria vrea totusi denumiri pompoase se pot adauga la numele romilor si un titlu pe care nu il poate contesta nimeni, cum ar fi: doctor in inginerii imobiliare.

Eu cred ca in acest moment lucrurile sunt nedrepte, iar tiganii trebuie sa fie indreptatiti, numele lor trebuie scris cu litere de aur pe strazile din centrul Timisoarei. Iar statiile de autobuz din zona trebuie sa fie obligatoriu cu turnulete, nu putem strica arhitectura acestor strazi.

Intr-un stat democratic trebuie sa fim corecti pana la capat, daca de exemplu pe strada ta se afla un cimitir iar mormintele depasesc numarul celor care locuiesc pe strada, aceasta trebuie sa isi schimbe numele, evident in strada mortilor…Pentru ca ei sunt mai multi si asa este corect.

Toate denumirile de strazi trebuie luate la purecat, nu e corect sa avem strada cu numele Priveghetorii, cand pe aceasta strada nu exista puf de privighetoare insa avem ciori cu duiumul. Evident vom schimba denumirea din Priveghetorii in strada Ciorilor..:)..ce naiba.

Ori suntem corecti..:)..ori nu mai suntem.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.