Nu toate uleiurile esentiale vin din China

In ultimul timp nu gasesti raft in magazine care sa nu fie ticsit de marfa fabricata in China. Peste 70% din marfa de pe rafturi vine din China, uneori cu popas in alte tari gen Polonia sau Ungaria, unde este ambalata si etichetata si trimisa mai departe ca fiind produs in tara de ambalare. Astfel ca traditionala boia sau busuiocul vin tocmai de peste mari si tari. Nu mai cresc la umbra Carpatilor ci la umbra Zidului Chinezesc. Si totusi exista si produse care vin din zona buna a Europei.

Uleiuri esentiale produse in Elvetia

Suna un pic pretentios cand spui Elvetia, insa daca cauti gasesti pe piata romaneasca si produse fabricate in Elvetia. Este vorba de site-ul Vivasan care inglobeaza o oferta destul de bogata si cel mai important vorbim exclusiv de produse fabricate in Elvetia, uleiuri esentiale, suplimente alimentare, cosmetice, etc. Adica ,, zona cea mai sensibila” cand vine vorba de calitate. Desi majoritatea unor astfel de produse importate din China nu s-au dovedit deloc sanatoase cu toate acestea inca importam. Inca nu verificam de unde vine produsul, daca este avizat, garantat, etc. Elvetia mi se pare cea mai credibila sursa indiferent de domeniu, dar mai ales cand vorbim de produse care au interactiune directa cu organismul nostru.

De ce cumparam produse ieftine, nesigure, periculoase ?

Este intrebarea la care clientul nu prea are raspuns. Si aceasta indiferent ca vorbim de uleiuri esentiale, cosmetice sau produse pentru igiena. Concluzia este ca multi au incredere ca ceea ce li se pune in fata este de calitate. Si astfel nu mai pierd timpul cu studierea etichetei, si aceasta atunci cand eticheta exista si prezinta situatia reala. Imi este greu sa cred ca o planta medicinala cultivata in China superintensiv va fi si de calitate. Ba chiar ma gandesc daca nu este nociva, avand in vedere ca nu exista restrictii in privinta folosirii substantelor chimice in cultura plantelor. Nu vom putea sa comparam niciodata produse de origine europeana si cu atat mai mult unul de origine elvetiana cu produse din China. Si totusi rafturile sunt pline cu ,, Made in China”. Cauza, una singura: clientul, care cumpara cu ochii inchisi.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.