Motocultorul depaseste numarul sportivelor cu patru roti

Locuiesc intr-o zona a Timisoarei care este intr-o evolutie continua. Adica se construieste non-stop. Daca pleci doua saptamani in concediu, la intoarcere nu mai recunosti nimic, ceva in genul ,, ciupercile dupa ploaie. Cladiri noi, peste cladiri vechi, parca e musuroi cu furnici zona. In trecut zona era una exclusiv de case cu gradina, livezi. Astazi lucrurile par diferite, dar pana la urma nu sunt chiar asa de schimbate. Mai toti cei care au venit si au costruit in zona, au optat si pentru un petic de pamant pe care au plantat ceva. Ba unii chiar au plantat mai mult. Problema care a aparut in timp, nu mai e cine sa le are gradina. Tractoare nu prea exista si daca exista apartin unor entitati care au in lucru mii de hectare si nu presteaza pentru 1000 de metri. Iar in versiunea manuala sa executi 1000 sau 2000 de metri nici nu se pune problema.. Astfel ca dupa moda cu decapotabila/sportivelor la poarta vilelor a aparut motocultorul.

Sursa foto: andagro.ro

Daca acum 10 ani mai toti isi lustruiau car-ul la poarta, astazi trabaluiesc cu motocultorul. Pare un pas bun si normal pana la urma. Insa la masini se pricep mai toti. Cand vine vorba de motocultor treaba e mai complicata. Toti isi lauda ceea ce au, chiar daca vorbim de unul de epoca adus de afara sau unul nou gasit la noi in comert. Ideea e ca daca vrei un motocultor si ii asculti pe toti mai tare te zapacesti.

Ce motocultor sa aleg ?

Dap, trebe sa iau si eu unul, vreau ceva care sa tina fara sa fie un experiment nereusit, nu vreau nimc din gama celor de epoca aduse de afara. Cred eu ca un motocultor fabricat in anii 60 sigur va fi mai putin fiabil decat unul nou. In plus vreau ceva cu garantie, sa pot gasi piese cand va fi nevoie, etc. Doresc cateva recomandari din partea cuiva care detine asa ceva, as prefera ceva mai mare, adica versiunea dupa care sa pot tracta si o remorcuta, cu masalier, etc. Ca idee as avea un 1500 de metri patrati de teren, imi trebuie ceva care sa nu ma lase balta pe suprafata aceasta. Nu vreau tractor, dar nici cazma ­čÖé . Ideeal ar fi fost un cal din acela cu potcoave :), dar cum haiducii nu mai sunt la moda, iar primaria a interzis plimbarea cu cai, trebe sa ma multumesc cu un motocultor.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.