zambesc.com RSS Feed

La Timisoara tiganii isi dezgroapa mortii dupa care ii muta la cavou, de unde tocmai au evacuat pe cineva

Printre muritorii din Timisoara este deja ceva obisnuit ca romii din zona sa evacuze cate un spital sau o cladire mai aratoasa din centru orasului. Motivul e simplu, romii au mostenit cladirile si vor sa se instaleze in ele. Cei drept cladirile s-au cam terminat, dar evacuarile nu prea.
cavou ocupat de romii
Primaria Timisoara tocmai a aflat ca un cavou construit in 1850 de familia unui industrias de origine germana a fost evacuat. Desi cavoul este un monument arhitectural ce urmeaza sa fie trecut la monumente istorice, cu toate acestea, doar acum cineva si-a dat seama ca pozele si numele celor ,,cazati” acolo nu prea corespund.

Ce se presupune ca s-a intamplat :

Intr-o noapte, una oarecare, romii s-au gandit sa treaca la cimitir pe la neamuri ca sa le arate ce mertan si-au tras. O data ajunsi acolo si-au dat seama ca limuzina nu incape printre cruci, asa ca au hotarat sa isi aduca neamurile mai aproape de poarta. Si cum taman langa poarta era un cavou in care toti erau morti si niciun viu nu era acasa, ce era sa faca ?… Pai i-au scos afara pe nemtalai si si-au instalat neamurile, ca doar e mostenire. Iar acum nu mai e nevoie sa mearga in cimitir isi pot saluta neamurile decedate direct din mertan cu un clacson. Eventual mai lasa mertanul la semafor cateva minute atunci cand aduc cate un cadou pentru cei din cavou. Un sacou armani, ba un parfum chanel, un iPhone ca asa e frumos happy .

cavou ocupat

Aceasta ar fi o varianta, dar e posibil sa fie si alte versiuni ale povestii, nu m-ar mira daca tiganii cei vii ar spune ca habar nu au cum neamurile lor si-au schimbat ,, domiciliul”. E posibil ca romii decedati sa fi jucat carti cu familia industriasului neamt si probabil acesta a pierdut cavoul happy . Si evident mortii au facut schimbul fara ca nimeni sa stie. Ramane de vazut ce vor avea de spus romii, la cei vii ma refer.

Ca sa va faceti o ideie romii transferati au decedat in 1983, 1998, 2005, in fine asta este. Ma intreb daca in alte morminte sunt cei de drept sau au venit peste ei ,, mostenitorii”. Maine, poimaine ne trezim cu moaste care au ghiul pe care scrie: ,, cado pentru Mercedesu” happy .

, , , ,
2 Comentarii
  1. Colectionarul :

    A zis pe data de 28 martie, 2014

    Etnia asta a inceput sa intreaca orice limita

  2. Hary :

    A zis pe data de 29 martie, 2014

    Asta chiar e de domeniul fantasticului, daca nu puneai si poze sincer nu prea credeam.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*