Cutite gratis, cadou

Cand vine vorba de gratis mai tot romanul devine extrem de curios, problema e ca tot ceea ce e gratis nu prea e gratis. Nici chiar cutitele ce sunt mediatizate la tv….$-).. chiar astazi am vazut reclama cu pricina. Suna ceva de genul cel mai tare cutit, taie tot, face de toate si e gratis….iar daca e gratis cei care fac aceasta actiune ,, umanitara’’ ne mai imbie cu inca un cutit cadou. Initial am crezut ca e pe bune, adica cutite gratis, ma si gandeam ca americanii sau poate ungurii vor sa dea la fiecare roman cate un cutit gratis, ca poate asa se mai reduce populatia. Dar nu e asa, cutitul gratis nu e gratis si nici cado, cum spunea Florin Calinesu.

Cutitul care taie piatra, fierul, diamanetele..ce mai, e mai mult decat sabia laser a lu’ Vader, e gratis :-„…. dar costa transportul cat cinci cutite… Adica transportul e 50 de lei, serviciu ce in mod normal e sub 20 de lei….Deci cutitul gratis nu e gratis, decat daca il doriti in spate b-(……Imi plac reclamele dar aceasta suna mai degraba a pacaleala, si din pacate multe persoane chiar iau plasa.

Sunt curios ce le raspund acesti ,,filantropi” celor care doresc sa ridice marfa, adica cutitele de la sediul firmei. Pai daca nu e transport, nu ar trebui platiti cei 50 de lei. Iar cat priveste reclama mincinoasa parca era o lege care pedepsea asa ceva.

Pentru a nu exista dubii as ,, risca ‘’ sa fac un calcul pentru a vedea cat de gratis sunt cutitele:

Deci cutitele probabil sunt cumparate cu circa 1 euro, la care se mai adauga 1 euro transport si alte cele. Vom rotunji suma la 10 lei, la acesti zece lei se plateste inca un 10 lei transport catre clientul final. Probabil veti spune ca nu exista curier care sa faca transport cu 10 lei. Exista cand e vorba de contracte negociate, deci din 50 de lei incasati ,, filantropul” ramane cu 30 de lei, din care probabil jumatate merge pe reclama, gestionarea afacerii, etc, iar restul in buzunar.

Cu siguranta nu am calcule exacte, dar in mare cam asta e….nimic nu e gratis. Totul se plateste.

One comment

  1. Ei fac astfel de reclame pentru ca naivi se vor gasi intotdeauna 😀 Ma rog, nu le agreez insa se pare ca nimeni nu pune punctul pe I cand vine vorba de minciuni de acest calibru.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.