Energia solara

Nu stiu ce inseamna pentru altii cand aud aceste cuvinte: energie solara, dar eu personal ma gandesc la independenta, nu la vreun razboi de independenta, ci independenta fata de sistemul energetic si chiar o relaxare la capitolul financiar. Pana la urma cheltuim ceva bani pentru factura de electricitate, incalzire..Din pacate la noi e un subiect destul de discutat insa daca privim un pic pe ,, afara”, ne dam seama ca la capitolul energie solara stam extrem de prost. Diferenta e de genul ca ei au curent si caldura de la soare, noi avem cativa cocalari amarati care se bronzeaza la soare. Cam asta ar fi beneficiile noastre, cateva pitipoance care isi trag doua trei bronzuri pe an.

Probabil vor fi persoane care vor spune: dar pe la noi sunt o gramada de firme care vand panouri solare..da, asa este insa e vorba de vechituri. De unde stiu, pai acum circa o saptamana vorbeam cu un prieten plecat in Canada care se gandeste sa faca ceva in domeniu la noi in tara. Asta dupa ce a analizat ceea ce avem pe piata si ce exista la ei pe piata, diferenta de la soare la pamant.

Pana la urma orice am face noi suntem ultimii care ajungem la ,, noutati ”…. Produsele fabricate trebuie vandute, si unde se pot vinde doar pe piata din lumea a treia, adica la noi. Iar dupa epuizarea stocului, adica peste vreo cinci ani vom avea si noi acces la produsele noi, care deja vor fi vechi..si tot asa.

Cautand pe net dupa subiectul energie solara am dat peste un site interesant www.electroschematics.com/solar-projects/, care evident nu e romanesc. De ce mi se pare interesant, in primul rand solutiile sunt simple si practice, accesibile oricui. Totul in pasi marunti, adica proiecte marunte pentru gospodarie dar nu numai. Daca vrei sa iti iluminezi curtea, sau sa alimentezi pompa de apa pe care o ai la iazul din gradina, sau cu o investitie pe masura iti poti face propriul sistem de iluminat pentru casa.

Energia solara poate fi o alternativa excelenta, ideea e sa te informezi in ceea ce priveste noutatile in domeniu, nu tot ceea ce spun firmele din Romania ca e nou, e chiar de ultima generatie.

3 comments

  1. Eu i-am propus lu’ taica-miu sa isi puna 2 panouri solare si m-a ascultat. Le folosim indeosebi pentru apa calda si isi cam fac treaba.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.