Cum se face contrabanda cu tigari de peste Prut

Nu am sa va relatez despre cazurile care apar prin presa, chiar si ieri politia din Timisoara a arestat cativa ,,contrabandisti”. Recolta e cum ne-am obisnuit de cateva sute de pachete, adica mici traficanti care vand prin piete sau la colt de strada. Cat priveste pestii mari…, nimic, liniste si tutun.

Cum ajung oare tigarile in tara ?….de foarte multe ori mi-am pus aceasta intrebare. Nu cred ca cei care aduc cate 10 cartuse de tigari, indesate in nadragi, reusesc sa aprovizioneze mai toate pietele si chioscurile care vand tigari fara timbru. Raspunsul insa l-am primit de la o cunostinta care a tranzitat de curand prin una din vamile moldovenesti si respectiv cea romaneasca.

Persoana cu pricina s-a nimerit sa ajunga in vama la o ora destul de inaintata, adica mai pe intuneric, vama era relativ pustie, fara prea multa miscare. La un moment dat s-a stins lumina, atat in vama romaneasca cat si in cea moldoveneasca. Initial nu a parut decat un mic accident, o defectiune, insa culmea pe intuneric si cu luminile stinse in cele cateva minute au trecut trei camioane granita inspre Romania.

Nu ramane decat sa presupunem ca au adus ceva care in mod sigur nu e aer moldovenesc, sau closca cu puii de aur de la rusi,….eu as inclina sa cred ca e vorba de tigari. Evident e o poveste a cuiva nu am fost acolo, insa fum fara foc nu prea iese, si la cat e de aprovizionata piata neagra, sigur aprovizionarea se face cu tirul sau cu avionul.

11 comments

  1. Ca prin filme…partea nasoala e ca nu se stie cine sunt acei pesti mai mari…ba mai mult, ce relatii ar putea avea si cu cine..

  2. Si statul este de vina ca impune taxe imense… ar fi fost bine sa fie un pret negociabil pentru a scadea nivelul contrabandei.

  3. raducu @

    Ee., totul e strategie, cine crezi ca face contrabanda la acest nivel ?..tot cei care dau legile, totul e organizat si bine gandit.

  4. Daca am afla noi toate adevarurile ..am fii uimiti de cate se intampla sub nasul nostru!:)

  5. Sunt foarte foarte multe metode de contrabanda..care mai decare mai ingenioase. De exemplu am vazut la un moment dat cum aduceau unii droguri in tara : bagau in stomacul cainilor !

  6. Si contrabanda merge cel mai bine cand nu sunt bani…mediul propice este acesta!

  7. este un lucru urat ce se intampla cu contrabandistii astia..eu nu-i suport si nu-mi plac ilegalitatile..

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.