Cum poti sa afli daca esti sanatos sau nu ?

Esti sanatos, te simti bine, viata e frumoasa. Pana intr-o zi cand iti vine un plic prin posta care te anunta ca esti grav bolnav, mai ai un pic de trait. Nu e un scenariu de film, desi stiu cel putin doua filme care se asemana cu povestea de astazi, faptele sunt reale si recente. Despre ce este vorba :

O cunostinta o sa ii spunem dl.P. Popescu si-a facut niste analize la un spital din Targu Mures, nu locuieste acolo ci la Targul Jiu. Dar auzind ca in Targu Mures medicii, aparatura sunt mai ok, a decis sa faca un efort pentru a sti sigur daca e sanatos sau nu. Omul a facut analize, a si stat cateva zile prin spital, toate bune si frumoase, s-a intors acasa urmand ca peste cateva zile sa mai primeasca cateva analize. Cum i s-a promis dupa cateva zile primeste un plic de la spital prin intermediul caruia este anuntat cu regret ca este foarte bolnav; cancer in ultima faza.

Va dati seama un soc pentru intreaga familie, omul a facut sport la viata sa, a trait sanatos. Iar acum brusc trebuie sa isi caute cosciug, loc de veci, ce mai totul a fost ca un traznet. Practic ieri avea planuri de vacanta, iar astazi nu stia cum sa exploateze cele cateva saptamani de viata ramase. Ce sa le spuna copiilor ? Cum sa faca, ce sa faca, intrebari la care nu s-a gandit niciodata. Dupa cateva zile primeste inca un rezultat de la Spitalul din Targu Mures, de data aceasta vestile suna ceva mai bine.

Mesajul suna ceva de genul: a fost o eroare nu este vorba de cancer, diagnosticul dumneavoastra este de hepatita virala. Vestea era ceva mai buna decat prima in fine omul s-a mai linistit. Ca dupa inca cateva zile sa vine un alt plic, care suna ceva in genul:

Ne cerem scuze, rezulatatele analizelor au fost trimise gresit. Nu sunteti suferind, a fost o confuzie din cauza faptului ca aveti acelasi nume si prenume cu al unui alt pacient. Deci cunostinta mea nu are cancer, nu are hepatita, este o persoana sanatoasa. Noroc ca are si un psihic bun altfel cine stie ce s-ar fi intamplat dupa prima veste.

Cat priveste angajatii Spitalului Targu Mures nu am cuvinte, mergi la ei sanatos si iesi cel putin bolnav de inima. Asta daca nu pici intr-o depresie si mai faci vreo prostie.

One comment

  1. Bine ca nu L-au operat, sau ca nu i-au administrat ceva tratamente inutile si daunătoare in același timp. Acesta e sistemul de sănătate in România. Suntem in pericol la tot pasul, chiar si in spital.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.