Cel mai puternic robot umanoid din lume merge de parca… trebuie sa ajunga urgent la toaleta !

Se spune ca este cel mai puternic robot umanoid din lume, dar in loc sa impresioneze prin forta, starneste hohote de ras din cauza felului in care merge: parc-ar trebui sa ajunga urgent la toaleta.

Se numeste H1, iar producatorul sau, firma Unitree, din China, se lauda ca a proiectat cel mai puternic robot umanoid multifunctional din lume. Acesta tocmai a fost prezentat si, desi secretele sale nu au fost dezvaluite, se poate spune ca nu este lipsit de prestanta. Dar mersul il face sa-si piarda din aceasta prestanta.

H1 este „cel mai puternic si versatil robot din lume”, e drept, inca departe de Terminator. Robotul are o inalțime de 1,80 m, cantareste 47 kg si merge cu 5,5 km/h, echivalentul a ceea ce poate face o fiinta umana. Nu-si pierde echilibrul, chiar daca este lovit cu putere. Dar are un mers curios, care da impresia ca H1 se grabeste spre acel loc intim unde, cum se spune pe la noi, si regele merge pe jos.

Deocamdata, acest robot fara chip isi ascunde mecanica sub invelisuri textile. De asemenea, are cioturi la capatul brațelor. Potrivit Unitree, mainile sale sunt inca in curs de a fi puse la punct. Robotul este echipat cu mai multe sisteme de navigatie, inclusiv LiDAR, pentru a-l ajuta sa navigheze fara probleme. Cu ajutorul lor, H1 poate sa cartografieze imprejurimile in 3D si sa interpreteze obiectele din apropiere. Deocamdata, Unitree nu a anunțat o data de lansare pentru H1, dar, potrivit companiei, acesta ar trebui sa ajunga pe piața peste trei pana la zece ani, la un preț de aproximativ 83.000 de euro.

In urma cu aproape o luna, compania chineza Unitree a dezvaluit Go2, un caine-robot cu inteligența artificiala care poate vorbi si este disponibil la un preț accesibil.

One comment

  1. De cand citesc despre roboti , oricare ar fi forma lor, caini, umanoizi, etc, mereu mi-am pus intrebarea: la ce folosesc toate astea? Un caine robot n-o sa tina locul niciodata unui caine obisnuit, sau un robot umanoid nu se va outea compara cu un om… Sigur, tehnologia inainteaza, specialistii creeaza, geniile inventeaza, dar noi, oamenii de rand, la ce le folosim? si daca nu sunt create pentru noi, atunci pentru cine sunt create, pentru ce atatea investitii?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.