zambesc.com RSS Feed

Ce mai aduc romanii din strainatate ?

Nu m-am apucat de cotrobait prin geamantanele celor care se intorc in tara, insa rasfoind cateva site-uri care vand diverse am ajuns la concluzia ca adusul cafelei si a aparaturii electrocasnice a apus demult.
monede aur
Mai nou daca cauti pe site-uri de anunturi cum ar fi Mercador.ro sau Tocmai.ro, vei gasi o groaza de obiecte de arta care la orgine sunt din Italia, Franta, Spania, etc.

Deci mai nou romanii aduc antichitati in tara si nu e vorba de lucruri marunte. Spre vanzare gasim de la monede de aur de acum sute de ani, viori de colectie, carti de prin anul 1500, ba chiar tablouri semnate de autori celebri. Nu ma refer la tablourile folosite ca lemn de foc si care valorau cat un orasel de pe la noi, alea s-au dus. Exista alte picturi mai putin celebre ce-i drept care isi cauta clientii pe internet.

Valoarea exacta a obictelor este greu de apreciat, insa cei care le vand au ceva preturi. Iar acestea uneori sunt de ordinul zecilor de mii de euro. Ma intreb si eu : de unde naiba are bani o cucoana care a fost la spalat podelele in Italia sa cumpere o vioara din secolul XVII pentru care acum vrea 40 000 euro ? Cazul dat exemplu nu este singular, mare parte a ceea ce se vinde pe net, targuri de profil vine din afara tarii.

Daca ar fi sa raspund la intrebarea din titlu ,, Ce aduca romanii din strainatate ?”…Pai aduc de toate, nu exista obiect care sa nu se lipeasca de romani, suntem lipiciosi. Nu toti romanii, dar mare parte dintre noi strangem tot, de la dinti de aur pana la cuie si potcoave de cai morti….Poate, poate ne imbogatim peste noapte.

, , , ,
2 Comentarii
  1. Vlad :

    A zis pe data de 12 martie, 2014

    Multi viseaza sa se imbogateasca cu ceea ce sterpelesc de afara, crezi ca a dat cineva bani pentru vreun tablou sau vioara, toate sunt furate.

  2. Michaela :

    A zis pe data de 14 martie, 2014

    Interesant articolul !!! Din pacate cred ca daca te-ai apuca sa scri mai amanuntit, ti-ar trebui vreo doua zile …Deh, asa-i romanul ! Din pacate nu aducem ceea ce este mai important si mai bun de acolo: respectul, munca cinstita, un alt stil de viata mai civilizat si de ce nu idei inovative pe care sa le aplicam la noi in tara … Spre exemplu mi-as dori sa aducem stilul italian de a promova turismul: sa curatam si sa amenajam locurile turistice, sa facem accesul pe drumuri civilizate, sa profitam de orice poveste sau legenda a locului pentru a face un punct turistic… Insa aici e mai greu decat schimbat mentalitati…E vorba de coruptie, de interese meschine, de vesnica placa: „Lasa ,ba ca merge asa !” …Oare cand vom tine noi cu adevarat la tara noastra???


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*