zambesc.com RSS Feed

Mercador.ro sau Tocmai.ro ?

Dupa cum probabil stiti Mercador si Tocmai sunt doua site-uri de anunturi concurente aparute cam in acelasi timp si care isi doresc acelasi lucru. Fiecare se vrea numarul unu la capitolul anunturi de toate felurile. Si as putea spune ca au reusit sa fie in prim plan ambele site-uri. Personal am cumparat de pe ambele cu succes si in principiu sunt cele mai active site-uri in domeniu. Era si normal sa fie asa dupa investitiile facute in promovare.

Totusi exista ceva diferente intre cele doua site-uri, in opinia mea Mercador.ro este site-ul numarul unu in acest moment. Si aceasta din doua motive, este mai usor de utilizat, iar al doilea motiv este faptul ca are ceva mai multe anunturi decat concurenta. Existenta Tocmai.ro este foarte benefica totusi, altfel nu cred ca anunturile ar fi fost inca gratuite. Spun inca pentru ca probabil in perioada urmatoare s-ar putea sa apara ceva costuri, asta ar fi logica lucrurilor daca e sa analizam campaniile publicitare.

Ambele site-uri au campanii agresive la tv, daca e sa le comparam, tot Mercador este in frunte. Evident este opinia mea personala. Reclamele Mercador sunt mai haioase, mai bine gandite, comparativ cu spoturile celor de la Tocmai. In concluzie, pe mine Varu’ nu m-a convins, dar e bine cand exista concurenta.

, , ,
17 Comentarii
 1. Vlad :

  A zis pe data de 28 ianuarie, 2014

  Si mie imi place mai mult Mercador, iar de ceva timp au si un serviciu de curier care permite verificarea coletului inainte de a fi platit. Sigur o sa fie costuri pentru anunturi cu timpul. Stiu site-uri mult mai slabe care taxeaza anunturile in urma carora se fac ceva bani, adica anunturile imobiliare si cele auto in special. In rest sper sa ramana gratis, nu mi se pare ok sa platesc pentru a vinde un fier de calcat vechi sau mai stiu eu ce.

 2. Ionut :

  A zis pe data de 28 ianuarie, 2014

  Daca ma iau dupa reclame, categoric mercador. Estetic si practic, ambele sunt identice..

 3. dePop :

  A zis pe data de 28 ianuarie, 2014

  Ionut @

  Nu imi par deloc asemanatoarea cand vine vorba de functii. Navighez ore bune saptamanal pe ele, Mercador e mult mai ok.

 4. Yamasha :

  A zis pe data de 28 ianuarie, 2014

  Cred ca pana la urma conteaza sa fie „comert” pe fiecare dintre site-uri, asa ca toate 3 pot fi la fel de bune.(okazii, mercador, tocmai)

 5. dePop :

  A zis pe data de 30 ianuarie, 2014

  Yamasha@

  Okazii e cu totul altceva, personal mi se pare mult mai complicat decat celelalte doua site-uri.

 6. 2 februarie 2014 | paradigma.ro :

  A zis pe data de 2 februarie, 2014

  […] Mercador sau Tocmai? […]

 7. Cristi :

  A zis pe data de 3 februarie, 2014

  Sunt diferite. Tocmai e naspa ca inainte sa cauti orice, trebuie sa alegi judetul. Dar poate nu ma intereseaza in ce judet e, poate imi doresc ceva atat de mult, incat m-as duce pana la capatul pamantului sa iau acel lucru

 8. Cristi :

  A zis pe data de 3 februarie, 2014

  Da cele doua pot ramane intre ele doua sa se compare. De departe okazii (indiferent ca e simplu sau complicat de accesat- nu m-am gandit niciodata la asta) – de departe votez pentru el. pot sa cumpar din Suceava si eu sa fiu in Bucuresti si am siguranta ca primesc ceva ok. Iar daca nu e ok, cum ar trebui, imi iau banii inapoi. Oricum ar fi, ies bine din schema. E smechera garantia asta de livrare de o au ei

 9. dePop :

  A zis pe data de 3 februarie, 2014

  Cristi@

  Chestia cu alegerea judetului pe Tocmai si pe mine ma enerveaza, orice site prapadit are la acest capitol mult mai mult. Evident poti sa cauti pana la urma, dar trebuie sa navighezi un pic pe site, iar cei care colinda astfel de site-uri vor simplu si rapid.

 10. hefzii :

  A zis pe data de 5 februarie, 2014

  Vezi de treaba ca nu e nici o lupta mare….chiar nu e.
  tocmai e doar o gluma; e total pe dinafara;
  iar okazii nu are nici o treaba cu mecadoru si nici invers…
  Okazii are comisionele de 5% iar mercador le are moca; si tot nu pleaca lumea de la okazii…. Lumea de la okazii ar pleca doar la ceva gen okazii nu ceva gen mercador. Okazii nu e de nici un fel mercador. Deci; nu mai bateti campi aiurea, ca nu e cazul

 11. dePop :

  A zis pe data de 5 februarie, 2014

  Lupta intre Mercador si Tocmai exista, nu imi dau seama ce nu vezi tu, dar daca esti un pic atent la campaniile publicitare, o sa remarci ca se cheltuie bani foarte multi. Iar la capitolul cheltuieli, am impresia ca Tocmai.ro sta ceva mai bine, e vorba de aparitii tv care trec de 8000 euro/difuzare……in concluzie sa nu te ratacesti pe campii care ii bati..

 12. Tommy :

  A zis pe data de 11 februarie, 2014

  Se pare ca piata anunturilor atrage si alti jucatori .Viitorul ne va aduce alti jucatori de calibru ..vezi canadienii de la bizcaf.ro …

 13. marius :

  A zis pe data de 17 februarie, 2014

  eu de multi ani folosesc tocmai si tot mai simplu de folosit mi se pare. si mercador este ok, dar cel putin pe sibiu am rezultate mai bune cu tocmai

 14. dePop :

  A zis pe data de 17 februarie, 2014

  Marius@

  Nu contest acest lucru, sunt site-uri praf care pot vinde fara probleme. Insa campania cum ca Tocamai.ro este cel mai cel site e o porcarie. Tocamai. ro este mult in spatele Mercador.ro si aceasta la toate capitolele, incepand cu functionalitatea si terminand cu numarul de anunturi.

 15. exif :

  A zis pe data de 28 aprilie, 2014

  Nu stiu de ce, dar am impresia ca OLX (Mercador) = Tocmai happy.
  Nu m-as mira ca la un moment dat Tocmai sa devina OLX.

  Moderarea este aceeasi pe ambele site-uri.

 16. dePop :

  A zis pe data de 28 aprilie, 2014

  Exif@

  Cine stie care sunt planurile happy . momentan Tocmai.ro are o campanie care spune :

  Tocmai.ro ramane Tocmai.ro, nu se schimba nimic.

 17. Dorian :

  A zis pe data de 9 iunie, 2014

  OLX este mai practic, ambele folosesc aceiasi platforma pe spate.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*