Ce este mai important la un implant dentar : experienta stomatologului sau marca implantului ?

Sunt adeptul lucrului de calitate, chiar daca aceasta presupune costuri uneori mai mari. Spun uneori pentru ca exista situatii de ,, super pret ” atunci cand nu se justifica acel super pret. Mai in toate domeniile exista unii care prefera sa faca acelasi profit din 10 prestatii, profit pe care altii il realizeaza din 30 de prestatii. Si asa apare adaosul nejustificat. Cred eu ca in acest moment aici s-a ajuns si cu cabinetele stomatologice. A trecut vremea cand existau doua cabinete care puneau implant dentar la suta de mii de locuitori. Spun acest lucru in contextul in care mai avem si acum preturi de preturi la implant dentar. Adica la unii costul e de 500 – 600 – 700 euro/implant, la altii 1500 euro. Si aceasta fara bont, corona dentara etc.

Explicatia celor cu pret mare, e mana de lucru. Adica experienta, numele celui care face lucrarea, etc. Sincer nu ma convinge, mai ales ca am dat pe net peste un exemplu care spune altceva : cabinet stomatologic in Bucuresti care are mana de lucru din import. Si nu de oriunde ci din Marea Britanie si cu toate acestea pretul este excelent. Adica implant dentar premium import Germania pret 450 euro pentru plasare si 750 euro restaurare. Pai sa aduci stomatologi de afara te costa automat cel putin triplu, plus ca ma gandesc ca aduci ceva mai bun decat ai la noi. Si cu toate acestea ai si super pret.

Cu siguranta stomatologii de afara au mai multa experienta in ce priveste implantul dentar. Spun acest lucru in contextul in care afara aceasta procedura e ceva obisnuit. Pe cand la noi inca avem cabinete, care se limiteaza la extractii si carii, implantul fiind ceva sf pentru respectivele cabinete. Pana la urma putine cabinete de pe la noi se pot lauda cu o super experienta, care sa justifice acei 1000 euro in plus. Din pacate problema pretului e in mai multe domenii, exista experimentati in toate domeniile care ,, nu se ridica din pat” daca nu primesc o suma cu zerouri. Nu stiu cati dintre romani isi pot permite asa ceva, chiar daca suntem pe primul loc in Uniunea Europeana la spatii disponibile pe dantura.

Ramane sa asteptam sa mai apara cabinete cu personal din import, poate asa vom avea si preturi accesibile in ce priveste implanturile dentare.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.