zambesc.com RSS Feed

Cum alegem salteaua ?

Multi isi aleg salteaua dupa pret, adica ieftina sau cat mai scumpa cu putinta. La saltele nu e ca la vinuri, daca a stat mult in beci, depozit in cazul nostru atunci este mai buna. Ba dimpotriva s-ar putea sa nu mai fie buna deloc, chiar expirata happy. Da si textilele expira, nu stiu daca ati remarcat dar a fost o perioada la haine cand pe la noi apareau in magazine hainele care au fost la moda acum 4- 5 ani. La saltele e cam acelasi lucru. In concluzie asigurati-va cand a fost fabricata salteaua.

Cea mai potrivita si confortabila saltea

Cei care cauta saltele sunt impartiti in doua categorii: cei care cauta saltea tare, ortopedica sau superortopedica, si cei care cauta o saltea moale, pufoasa. Categoria din urma e formata in general din doamne mai tinere. Pana la urma salteaua potrivita, salteaua confortabila trebuie sa le aibe pe toate. Adica sa fie tare, dar si moale sa fie atat ortopedica cat si anatomica. Altfel am alege doar jumatate de saltea.

Mai pe scurt salteaua potrivita trebuie sa aibe o baza tare, ortopedica, iar peste aceasta un strat moale intre 5 si 10 centimetri. Ce trebuie urmarit e sa nu va afundati in saltea prea mult. Doar atat cat trebuie, altfel coloaana va forma o curbura, muschii vor sta incordati. Iar dimineata veti fi mai obositi decat v-ati culcat. Daca veti merge pe o saltea prea rigida, veti dormi pe puncte, corpul nefiind perfect plat. Adica punctele de presiune vor fi undeva la umar, sold. La fel muschii vor fi incordati peste noapte, ba chiar e posibil sa amortiti din cauza obturarii circulatiei periferice.

Pentru un somn linistit, odihnitor alegeti o saltea cu baza tare, iar la suprafata un strat moale. Eu as recomanda un 7 cm de strat moale, pentru siguranta probati produsul. Proba e testul suprem/decisiv in alegerea saltelei.

, , ,

Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*