Unora le plac termopanele

Termopanele sunt probabil cea mai cah inventie din ultimii ani. Nu stiu de ce, dar nu suport lucrurile din plastic, nu suport termopanele. Ba chiar as putea sa spun ca le urasc. Iar daca dau peste un termopan la o cladire istorica, parca imi vine sa vomit. Se pare insa ca unora le plac termopanele la nebunie. Nicio zi fara termopane, asta ar putea spune un sofer de autobuz bulgar, care si-a tras termopane la autobuz, probabil din pasiune. Altfel nu imi explic de ce sa pui hidosenia chiar si pe un autobuz.

Desi daca ar fi sa punem in balanta ceea ce se intampla la noi in zonele istorice, treaba facuta de bulgar nu e chiar asa de grava. Probabil in cativa ani bulgarul va casa autobuzul. La noi insa au fost ,, casate” ferestre vechi de sute de ani, iar in loc am pus termopane, termopane, vorba cantecului… Lucru care nu va mai putea fi reparat in veci. Nu m-ar mira ca pe viitor iubitele ferestre de plastic sa fie tratate cum sunt tratate acum placile de azbest. In trecut si acestea erau la moda si motiv de mandrie a proprietarilor care isi puneau ,, frumusetea” pe casa.

La un apartament, o cladire noua, parca nu e chiar o blasfemie sa pui termopane. Dar la o casa, un conac , o cladire istorica e de-a dreptul o aberatie. O anomalie imposibil de digerat. La noi insa totul e posibil.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.