Timisoara orasul farmaciilor

In urma cu ceva timp, farmaciile se supuneau unor reguli, adica nu puteau fi doua in acelasi loc, trebuia sa existe oarece distanta. Si cand ma refer la distanta nu era vorba de cativa metri, fiecare farmacie avea arondata o anumita zona. Legea nu mai exista, asa ca acum farmaciile pot fi una langa alta, desi nu vad de ce sa existe o farmacie langa cealalta, avand in vedere ca mai toate vand aceleasi produse.

Cu toate acestea in Timisoara exista farmacii una langa alta, si nu sunt doua farmacii ci trei..da trei farmacii si asta intr-o singura cladire. Toate cele trei farmacii platesc chirie la acelasi proprietar. De ce se intampla asa ceva greu de spus, insa exista cateva explicatii:

– proprietarul hapsan, nu conteaza ca il ,, omoara ” pe primul chirias, accepta si pe altii..conteaza doar banii..
– farmaciile 2 si 3 din imagine, probabil s-au gandit ca vor elimina concurenta si vor ramane singuri…

Una peste alta cele trei farmacii convietuiesc de cativa ani, nici una nu cedeaza, ma intreb cum procedeaza clientii, dau cu banul inainte de-a alege din care farmacie vor cumpara. In zona exista si alte farmacii, deci putem spune ca Timisoara este capitala farmaciilor, iar Piata Badea Cartan e zona zero.

Nu ca timisorenii ar fi mai bolnavi decat locuitorii altor orase… poate farmacistii au ceva probleme. Sincer nu imi explic care e strategia celor care administreaza farmaciile respective…cui vand medicamente ?..Desi daca ma iau dupa anumite stiri se mai dau medicamente compensate si celor care se odihnesc pe la cimitire..dar nici cimitirele nu prea sunt in zona…:)

6 comments

  1. Pe Gh Lazar sunt 7 sau 8 farmacii, o fi lumea racita rau in zona cu farmacii ­čÖé

  2. Eu care crdeam ca sunt multe 4 farmacii in aceasi zona, se pare ca la voi e si mai si, ar fi fost ceva daca se mai dadea si gratis…
    Acum 5 ani se discuta de faptul ca is prea multe banci, acum uite ca is prea multe farmacii, oare peste 5 ani despre ce vorbim, trecem la biserica?

  3. Nu doar in Timisoara… s’au inmultit ca ciupercile dupa ploaie peste tot! Nici eu nu stiu care e diferenta intre ele, cert e ca se castiga bine din cate am auzit… Farmaciile si pompele funebre nu dau niciodata faliment :))

  4. Nu numai in timisioara. In Bucuresti langa mine sunt 6 farmacii la distante foarte mici. Si ce crezi sunt cate doua farmacii de aceeasi firma

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.