Timisoara a reinviat

Astazi a fost o zi de primavara la Timisoara, de fapt a fost prima zi de primavara din 2013. In ultimii ani timisorenii au renuntat la un obicei vechi al orasului , obicei care presupunea plimbarea pe corso in zilele de sarbatoare si in special duminica. Cu alte cuvinte o iesire in centrul orasului. Acest obicei a fost inlocuit cu alte ocupatii, alte zone de plimbare, cum ar fi la Mall, Padurea Verde, etc. Pe acest subiect s-a scris foarte mult si de fiecare data cu mult regret.

Astazi insa ceva s-a intamplat, timisorenii au iesit pe corso. Mai toata ziua a fost extrem de aglomerat in centrul orasului, erau momente cand nu aveai unde sa arunci un ac. Iar subiectul celor care se plimbau era aproximativ comun, mai toti se intrebau cum de este atata lume la plimbare..si de ce in centru ? Probabil si vremea este de vina, insa eu sper ca vechiul obicei sa fi reinviat complet iar acea senzatie ca centru Timisoarei este ,, maturat” duminica sa dispara complet.

De asemenea sper ca primaria sa interzica din nou mersul pe bicicleta prin centru. Nu am nimic cu biciclistii, si eu pedalez, dar prin centru sunt o groaza de copilasi iar daca se va continua asa inevitabilul se va produce mai devreme sau mai tarziu. In rest a fost o zi de primavara superba, sper ca zilele ce vor urma sa fie la fel.

8 comments

  1. Daniela@

    Duminica a fost extrem de aglomerat, de la distanta aveai impresia ca este un eveniment in fata Operei, dar nu era nimic, doar lume..frumos, sper sa se repete ca in povestile de pe vremuri.

  2. Ai un oras asa frumos, eu nu ma fost prin Timisoara dar am fost in Iasi, crezi ca este depasit orasul tau de Cluj sau Iasi, ma refer la frumusetile orasului(cladiri)?

  3. Mircea @

    Fiecare oras e unic in felul sau, cu plusuri si minusuri, nu cred ca ar trebui sa le comparam in acest mod.

  4. Unul dintre putinele orase care mi-au ramas in inima. Asa zile de primavara sa tot aveti!

  5. Timisoara e cel mai frumos oras din Romania, asta fara discutie. Si oamenii de acolo sunt extraordinari, sau erau atunci cand i-am cunoscut eu…

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.