Targ Negreni

In acest an m-am tinut de cuvant, astfel ca am onorat si eu cu prezenta cel mai mare targ din tara, sau poate din Europa de Est dupa cum sustin unii. Localitatea Negreni este situata pe drumul dintre Oradea si Cluj, intr-o zona montana superba. Personal imi aduce aminte de un film ce mi-a marcat copilaria: Twin Peaks. Pe un platou inconjurat de padure si brazdat de un parau, totul intr-o ceata ca urmare a mai multor sute de mici care sfaraiau in acelasi timp, se intind pe cateva hectare o puzderie de comercianti, asaltati de multi cumparatori sau poate unii doar curiosi.

Un targ cum nu am mai vazut si asta atat din punct de vedere al dimensiunii, dar si al ofertei. De la haine traditionale la chiloti de Bote purtati, de la schiuri la opinci, tablouri, antichitati, aparate foto de acum un secol sau modele aparute in urma cu o luna, poti gasi orice la acest targ. Am vazut spre vanzare chiar si un tun, precum si ziare de acum 30 de ani. Puteai sa te informezi din Scanteia de marile realizari comuniste, intr-un cuvant aproape tot in materie de antichitati.

Comerciantii erau de toate soiurile romani, rromi dar si alte natii, foarte multi maghiari. Personal in ceea ce priveste negocierile erau mai accesibili maghiarii, desi eu am o bariera in ceea ce priveste limba, chiar si cu rromii am reusit sa ma inteleg bine, cu romanii nu prea.

Iata cateva imagini :

O lume fantastica, e adevarat ca am vazut si multa mizerie, insa pana la urma a compensat ceea ce a oferit targul. Daca iti plac antichitatile, sau pur si simplu iti face placere hoinareala printr-un astfel de targ te invit sa vizitezi Targul Negreni 2013, adica peste un an.

2 comments

  1. Cred ca a fost tare interesant, eu mai merg in targuri pe aici prin zona mea insa nu prea ai de unde sa alegi lucruri interesante, mi-ar placea sa merg la targul asta insa este foarte departe de mine! Cat de atmosfera de Twin Peaks ce sa zic, mi-a rascolit multe amintiri din acesa vreme!

  2. Vazand cateva personaje, mi-am adus aminte fara sa vreau de Balci de balci, celebrul video ­čśÇ
    Atmosfera este una faina la astfel de evenimente, chit ca de multe ori nu le agreez datorita celor implicati.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.