Nascuti tampiti

Se considera ca omul se naste cu foarte putine,iar restul le asimileaza pe parcurs. Ia cate putin de la parinti, bunici, vecini, adica din mediul in care traieste. Si daca sunt unii care se lauda ca sunt la a doua sau a treia generatie de intelectuali, exista printre noi si multi care sunt la a nu stiu cata generatie de tampiti. Evident acestia nu se lauda, ba dimpotriva vor sa arate cat de destepti sunt. Sa ii faci un portret unui tampit in ziua de astazi nu e deloc dificil, si asta fara sa ii dam teste sau mai stiu eu ce studii. E suficient sa ii observam in trafic.

Astazi de dimineata ma deplasam pe un bulevard din Timisoara, pentru cei care cunosc orasul, e vorba de Gara de Nord spre centru. De pe acest bulevard se face o ramificatie in stanga,cu o singura banda. Desi exista o singura masina in asteptare, al doilea sofer a dublat masina…de ce ? Nu pot sa inteleg un astfel de comportament, de ce sa dublezi cand in fata ta e doar o masina…Singura o explicatie care imi vine in minte: e tampit individul, irecuperabil..dar atunci ce cauta in trafic.

Oricum nu e singur si ceea ce am remarcat, exista multe femei care incalca regulile de circulatie in mod constient. Portretul scris al acestora din urma ar suna cam asa :

O duduie care se crede extrem de frumoasa, cu o fata care spune ca ea a exersat toate pozitiile, ea are prioritate chiar si pe contrasens ca doar stie toate injuraturile posibile din cap fara sa ii sopteasca cineva.

Nu toti sunt asa, dar din ce in ce mai multi, ar trebui ca politia sa ii opreasca in trafic si sa le decoreze masina cu un mesaj, gen : ,, Tampit cu acte’’ sau ,, Tampita cu acte’’…, amenzile nu prea cred sa ajute.

One comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.