Statiunea Amara exista…

Recunosc faptul ca titlul de mai sus e inspirat dintr-o reclama la ceva bomboane, dar merge perfect cu ceea ce vreau sa spun prin acest articol. Pentru mine Statiunea Amara era ceva, undeva, dar fara sa stiu exact unde si ce. Ieri in deplasarea mea prin tara cu serviciul am dat peste statiunea Amara, inainte cu cativa kilometri de Slobozia. Cum eram in cautare de cazare, am dat o raita prin aceasta statiune, pe care mi-o imagineam cel putin in zona de deal si nu in plina campie, dar trebuie sa recunosc arata binisor din punct de vedere al peisajului, parcul ce inconjoara statiunea salvand situatia.

Cazare la Amara nu e usor de gasit in aceasta perioada si asta dupa ce am ,, batut “ la cateva hoteluri…Tot plimbandu-ma de la un hotel la altul, am avut impresia ca sunt privit de multime, se mai intampla sa am astfel de senzatii. Am privit si eu mai atent spre multimea care roia mai cu incetinitorul prin statiune si atunci am realizat ca eram un intrus.

Toti turistii erau trecuti de 60 de ani in marea lor majoritate dotati cu instrumente ajutatoare pentru locomotie…Ce-or fi gandit cand m-au vazut ?..Probabil ca sunt cu vreo amanta bogata de varsta lor… ;))…In fine m-am cazat la Hotel Parc, hotel scump, dotari proaste, in camera mirosea ca intr-un beci vechi, dar avea internet si aer conditionat.

Statiunea Amarapoze Amara

Cat priveste Statiunea Amara nu prea o sa mai trec eu in curand pe acolo, nu e decat o balta unde sa balacesc babalaci si babe, probabil o fi ceva legat de sanatate sau un antrenament, adica fac bai de namol pentru a se obisnui cu pamantul…:D..Locatia este una relativ linistita, desi dintr-un colt de parc razbea o muzica populara mai veche, nimeni insa nu risca sa faca un dans.

Intr-un alt colt doua batranele imbracate in straie mai de tara si cu naframe in cap se chinuiau aproape intinse pe burta sa umple cu apa o stica de la o fantana arteziana…sigur apa nu era potabila. Ceea ce am mai remarcat: toate ofertele comerciantilor din statiune erau exclusiv pentru tinerei trecuti de 60 de ani…in rest nimic, liniste si cate o horcaiala din plamani a unor turisti din cand in cand.

3 comments

  1. Ha, ha..pai la Amara e doar pentru pensionari si eventual cei din zona, am trecut si eu pe acolo si nu mi-a placut.

  2. Comentarii rautacioase!!! Daca e sa punem in balanta critica presedintelui Basescu la adresa statiunii Mamaia, perla turismului estival romanesc, rautatea comentatorilor de mai sus , paleste fara drept de apel. Ieri, duminica-11 august, plaja Mircesti a fost arhi plina, media de varsta fiind undeva in jurul varstei de 40 de ani. Muzica de la Magic FM si namolul de Amara au fost gazda perfecta pt cei ~ 2.000 de clienti. Dar, fiecare vede cu alti ochi puterea de a prezenta lucrurile dincolo de frustrarile personale…

  3. Reporter @

    Turistii ,, adevarati” se vad in timpul saptamanii iar acestea au mai toti 40 + 20 de ani, la sfarsit de saptamana probabil vin toti cei din zona, Slobozia este dincolo de gard..dar acest val vizitatori nu au legatura cu turismul……

    Cat priveste cazarea..dezastru la toate capitolele, camere imbacsite, miros de mucegai, pret mare……la capitolul cost …am platit mai putin in Mamaia la un hotel de 3 stele, unde conditiile au fost excelente, incomparabile cu cele de la Amara..

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.