Fructe de padure

Imi plac fructele de padure, la fel sau poate chiar mai mult imi plac siropurile si dulceturile din fructe de padure. Zilele acestea fiind intr-o calatorie prin tara am dat mai pe toate drumurile peste comercianti care vindeau fructe de padure care nu prea erau din padure. Din toate produsele gasite la vanzare in aceste zile doar afinele sunt de padure, adica culese din mediul salbatic, in rest zmeura, chiar si alunele sunt toate de cultura. Nu sunt specialist in domeniu, insa fiind cazat la o pensiune in zona Bran, din vorba in vorba proprietarea pensiunii mi-a explicat cam cum stau lucrurile cand vine vorba de fructe de padure, branzeturi si alte produse traditionale.

produse naturalefructe de padure

Majoritatea comerciantilor cumpara produsele din magazine gen Metro sau Real, schimba eticheta, ambalajul si asta e. La fel se intampla si cu produsele din carne, materia prima vine de la Metro, dar se prepara acasa…deci carnatii sunt doar reteta traditionala, materia prima fiind departe de produs natural. Cam asa cica ar sta lucrurile, nu stiu ce sa cred dar nici nu prea am incredere sa cumpar de pe marginea drumului.

Daca ar fi sa pun cap la cap toate povestile, ar trebui sa ii dau dreptate doamnei de la pensiune, zmeura comerciantilor e una gigantica fata de cea salbatica si fara acel parfum specific, iar cat priveste alunele, cele din padure inca nu sunt coapte.

Pana la urma daca dorim ceva 100% natural, salbatic, curat…va trebui sa culegem cu mana noastra. Altfel vom servi sirop de zmeura made in China cu gandul ca zmeura e de la poalele Carpatilor.

5 comments

  1. ai perfecta dreptate, numai culegand noi stim ca este natural si pe langa acesta siguranta eu consider ca este si foarte placut sa mergi prin padure si sa culegi, te mai relaxezi
    eu unul asa sunt, chiar imi face placere sa ma plimb prin padure 😉

  2. este si va fi naturat, atat timp cat piata o va cere… ia cumparati vara din piata si nu de la supermarket…e alta treaba!

  3. Pai e simplu ..cand sa fac dulceturi cei care le vand cand ei tot timpul stau pe strada, si daca ar face in timpul liber tot nu le-ar ajunge la cat vand.

  4. E relativ simplu sa depistezi zmeura autentica si pe cea de import, sunt diferente majore de forme, culoare si mai ales gust.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.