Si bicicletele se sfintesc ?

Biserica Ortodoxa Romana ma surprinde permanent, au probabil cel mai puternic departament de marketing, sunt cea mai profitabila grupare din Romania. Noul produs sfintirea autoturismului nu vine decat sa confirme ca oamenii bisericii nu dorm ci se gandesc permanent la cum sa creasca veniturile. Probabil nu va trece mult timp si sfintitul nu va fi doar o optiune personala, ci obligatorie ca si RCA- ul…ca doar ne protejeaza. Iata cateva posibile oferte ale bisericii :

Oferta pentru circuitul Formula I :
Va fi o oferta de 3 in 1, adica cand vor ajunge pilotii de raliu in boxe pentru schimbarea cauciucurilor vor fi asteptati si de trei preoti, unul va stropi masina, altul il va mirui pe pilot, iar al treilea va arunca fumigene cu tamaie.

Oferta pentru cluburile de fotbal :
Orice club de fotbal poate beneficia de oferta bisericii, aceasta poate fi standard sau personalizata. Prima varianta presupune ca biserica sa puna la dispozitia fanilor fumigene si petarde cu tamaie, iar jandarmii isi vor inmuia bastoanele in apa sfintita inainte de-a sari pe spectatori. Varianta personalizata, de exemplu pentru echipa Steaua, pe intreaga durata a meciului Meme este exorcizat si obligat sa stea in genunchi, asta pana iese Gigi de la brutarie.

Oferta pentru cluburile de noapte:
Va fi sfintita bara de dans si scena pentru a proteja roabele sa nu alunece si sa isi rupe gatul, de asemenea angajatele vor fi sfintite impotriva tuturor bolilor venerice….preotii vor folosi apa sfintita concentrata pentru protectie maxima.

Oferta pentru absolventii de liceu:
Se vor sfintii pixurile, fituicile si banii pregatiti pentru spaga. Toate acestea pentru a decurge totul normal, adica elevul ia bac-ul, profesorul spaga fara ca politia sa stie.

Eu astept sa apara oferta de sfintire si pentru biciclete, nu mai intereseaza o protectie pentru accidente, ci as vrea o pedeapsa pentru hotii de biciclete. Adica ti s-a furat bicicleta, ok ,a doua zi hotului ii pica o mana…daca biserica imi garanteaza efectul..ma intereseaza.

Cat priveste masina, ma bazez momentan doar pe RCA si aceasta pentru ca am vazut oameni ai bisericii care au luat-o prin garduri cu masina..deci sfintitul nu prea i-a ajutat. Sau poate au confundat ei sticlele, adica palinca in loc de apa sfintita..

9 comments

  1. Imi dai idei cu articolul tau, cred ca ar fi foarte profitabil daca as investii intr-o noua religie sau intr-o afacere similara. In orice caz eu observ ca biserica vrea sa aibe grija de noi, dar vrea mai ales sa aibe grija de banii nostrii.

  2. Sunt extrem de haioase frazele din acest articol, de mult nu am citit o astfel de lectura distractiva. Dar, sa lasam gluma si sa speram ca totusi biserica se va reorienta spre tratarea sufletului nostru si va pune un accent mult mai mic pe activitatile economice discutabile.

  3. Biserica a fost cea care a inventat marketingul, tot timpul au fost in profit, fie saracie sau belsug ei o duc bine.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.