Sfanta Parascheva sau dusul anti pacate

Sunt o persoana credincioasa sau cel putin asa cred eu. Evident nu-i pot accepta pe acei pastori ai nostri, mari preoti care se lafaie in limuzine de lux, sau invart o groaza de afaceri. E un subiect fara numar, deci nu are rost sa ,, pedalez” pe tema aceasta. Insa nu pot sa trec cu vederea marea ghiftuiala a Biserici Ortodoxe cu ocazia pelerinajului la moastele Sfantei Parascheva. Ca acesta e un moment cand biserica face profit, asta cam toti stim, ca biserica nu face nimic,..stim si asta. Dar am fost surprins sa vad la stiri cu ce se prezinta credinciosii la racla. Iata cateva exemple :

– haine, ceva obisnuit
– icoane, obisnuit, normal
– cu un teanc de carti,..pai pentru ce, doar nu o sa invete sfintii din carti si nici cartea nu va intra in capul nimanui
– acte, probabil procese, nu cred ca la Dumnezeu trebuie sa mergem cu sentintele de la tribunal…, ii sunt cunoscute datele, faptele.

Nu stiu ce sa cred, pana la urma cred ca perceptia unora cu referire la relegie e un pic deplasata, problema cea mai mare e ca biserica se foloseste de aceste aspecte.

3 comments

  1. Eu am ramas blocat cand am vazut o icoana de cateva zeci de milioane si alte obiecte(unul era 7000 de lei), asta a fost anul trecut, sincer mie nu mi-a adus nimic deosebit, spectaculos in viata(am avut in 2012 si ca am cele mai mari ghinioane)!

  2. Eu am mai auzit o alta chestie tare misto…majoritatea bisericilor (astea mai mici de la sate) sunt obligate sa vanda intr-un anumit numar diverse chestii: lumanari, icoane samd..ma rog, daca nu le vand, tot le platesc, deci obiectivul lor e sa le vanda!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.