Satisfactie nationala ?

A fi multumit, satisfacut pana la urma este un aspect care se intalneste din ce in ce mai rar la poporul roman. Nu ca poporul ar fi 100% de vina. Si totusi chiar si poporul roman simte satisfactie din cand in cand. Iar bucuria e de cele mai multe ori in masa, evident cu mici exceptii. Spun exceptii deoarece la noi exista o regula valabila de pe vremea dacilor, daca cineva se bucura atunci obligatoriu altcineva e mai putin bucuros.

Romanii se bucura la moaste, dar mai ales la sarmalele de dupa. Bucuria este imensa, evident exista cativa care raman fara sarmele si atunci pe langa rugaciunile de multumire rostite mai sunt si cateva cu mesajul: ,, sa le stea in gat sarmalele „. Si totusi nu putem vorbi de satisfactie nationala, sarmalele tin doar cateva ore si nu hranesc tot poporul.

Sa nu existe o zi in care poporul roman sa fie multumit ?

Ar fi o catastrofa, romanul nu e pierdut, se bucura din cand in cand. E adevarat ca se intampla rar, dar se intampla. Iata cateva momente in care romanul s-a bucurat in masa si asta fara o masa :

– Arestarea lui Adrian Nastase
– Arestarea lui Voiculescu
– Arestarea lui Hrebenciuc junior, asteptam si pe taticu…Si lista ar putea continua cu cei care au ajuns dupa gratii, dar inca nu e completa echipa. Multi vor spune ca romanul se bucura de raul altuia, nu e cazul. Romanii dupa astfel de vesti e ca si cum ar fi dupa un tratament care a reusit, au scapat de raie. Problema e ca nu de tot, ci pe ici, colo. Buba mare inca rezista.

Din pacate multi romanii nu simt nimic, decat daca mesajul e insotit de papornita cu sarmale. Si atunci nu conteaza daca ne umplem de raie sau nu, ci sarmaua sau micul cu mustar din mana, sau mai rau sarmaua de pe gard.

Cat naiba mai dureaza schimbarea in tara asta ?

3 comments

  1. N-as generaliza, spunand ca romanii se bucura la sarmalele de dupa moaste, pentru ca cei cu educatie mai buna de 8 clase, nu o fac…

  2. Nici eu nu am spus ca toti dau iama in sarmale, avem o categorie, asa un 40% din popor. Asta daca ii luam in calcul si pe cei plecati pe alte taramuri si care au un nivel de educatie ..mai de import.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.