Daca te buzunareste cineva, stai calm, nu tipa: risti sa fii amendat

Daca un hot are norocul sa iti bage mana in buzunar, stai calm, nu te agita. Altfel exista riscul ca cei de la politie sa te amendeze pentru tulburarea linistii publice.

Povestea nu e una imaginara, se intampla in Timisoara. Hotii de buzunare s-au inmultit mai ca ciorile din Parcul Central. Politia nu stie, nu cunoaste si nu o intereseaza. Astfel au aparut cateva filmulete pe youtube, ba chiar in presa avem imagini cu fetele celor cu mana lunga si lipicioasa. Dar aceste dovezi nu sunt suficiente pentru oamenii legii, hotul trebuie prins cu mata in sac. Cum ,, oamenii ” in cauza nu sunt interesati de mate ci de portofele, au ramas sa presteze in continuare.

Ce-i de facut ?

Pasul 1 – Hai sa ajutam politia sa ii prinda.

masina de politie pe 2 locuri cu handicap

– Asta si-a spus un timisorean mai indraznet pe nume Cristi Brancovan. Cateva filmulete, poze, puse pe net, in presa locala, insa fara niciun efect. Colectionarii de portofele functioneaza fara impedimente.

Pasul 2 – Actiune civica.

– Cu mult curaj si o portavoce, Cristi Brancovan a incercat sa informeze calatorii din mijloacele de transport. Rezultatele insa nu sunt cele scontate, nu ai cum sa ii previi pe toti, ba mai mult risti sa fii ,, educat” de turma de hoti.

Pasul 3 – De vorba cu politia.

politia penbila

– Cu o portavoce si mult curaj, Cristi Brancovan s-a prezentat in fata IPJ Timis. Evident bravii nostri politisti au reactionat instant si au rezolvat problema. Domnul Cristi Brancovan a fost amendat pentru tulburarea linistii si ordinii publice de catre politistii Sectiei 1 Timisoara. Politia veagheaza, poporul doarme linistit…Iar domnii si doamnele cu tenul parca uitat la solar isi fac treaba prin tramvaie, chiar daca nu au bilet. Ce mai conteaza, probabil controlorii de pe mijloacele de transport sunt multumiti ca nu le sunt furate chitantierele.

polll

Hotii sunt un bun national, trebuie protejati. Asteptam o lege in acest sens, poate ii inscriem si in patrimoniul UNESCO. Cat priveste politia, oamenii sunt extrem de ocupati, dupa cum se vede si in pozele de mai sus.

One comment

  1. Singurul lucru pe care o sa-l regret e acela ca multi din aceasta generatie, ce vor opta pentru un loc in cadrul acestei unitati, vor ajunge in aceeasi postura, poate chiar persoane apropiate mie.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.