Ratusca cu dintii de fier

Nu e vorba de o jucarie de pe vremuri si nici de vreun personaj de desene animate. Ci e vorba de o vecina din copilarie, care a avut ghinionul sa aibe nevoie de aparat dentar. Porecla a fost una extrem de rautacioasa, nici nu stiu cine a ,, scos-o”. Mi-am adus aminte de aceasta persoana dupa ce ieri fiind cu treaba prin oras am simtit ca ma trage cineva de maneca. Initial am crezut ca persoana m-a confundat, era o tipa bine, din genul celor parca scoase din cutie, iar prima idee care imi venea in minte suna ceva de genul : ,, noi sigur nu ne cunoastem”.

Cu alte cuvinte daca ne-am fi intalnit sigur nu as fi uitat. In fine m-a vazut ,, ratacit”si ca nu stiu de unde sa o ,, iau”, in final imi spune ca pe vremuri purta aparat dentar. Atunci mi-am dat seama, despre cine este vorba. Desi daca nu ,, primeam” informatiile ajutatoare nu as fi ghicit nici din 100 de incercari. ,, Ratusca ” din copilarie parea mai degraba o lebada trasa printr-un inel cu o dantura perfecta, parca picase dintr-o revista de moda. Schimbarea era fantastica, de la o fetita timida mai tot timpul cu privirea in pamant, la o domnita sigura pe ea si extrem de dezinvolta.

Psihologul de serviciu

Nu vreau sa fac pe psihologul, insa aceasta revedere m-a pus serios pe ganduri. Acum am realizat cat pot afecta copilaria, adolescenta, unei persoane anumite lucruri. Banalul aparat dentar combinat cu rautatile inevitabile din partea copiilor, pot avea efecte negative in dezvoltarea individului. Cazul de care vorbesc e unul fericit, poate toate aceste ,, probleme” au motivat-o pe Andrea. Desi daca ma gandesc bine acum inteleg de ce evita sa zambeasca, si de cele mai multe ori isi ascundea fata avand privirea in jos, cu alte cuvinte nu a fost usor. Se poate intampla insa ca persoana sa nu fie suficient de puternica, iar la maturitate efectul sa fie vizibil. Exista solutii pentru asa ceva ?

Aparat dentar invizibil

Am o prietena care acum poarta un aparat dentar invizibil . Practic nici nu realizezi ca are ceva in gura. Pare neimportant faptul ca este invizibil aparatul dentar, si totusi eu as spune ca este foarte important. Poate schimba viata unui adolescent, chiar si a unui adult. Rasfoind un pic netul pe aceasta tema am dat peste o groaza de modele, nu mai sunt cum erau pe vremuri. In plus se obtin rezultate mai rapid. Drumul de la ratusca la printesa e mult mai scurt, si foarte important, este secret, daca folosesti un aparat dentar invizibil invisalign.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.