Romania detine gunoi imposibil de colectat si reciclat

Incetul cu incetul ne-am integrat si noi in randul lumii in ce priveste colectarea deseurilor. Cei drept mai avem zone unde lucrurile stau mai rau decat pe vremea turcilor. Dar in ce priveste orasele, localitatile mai mari la acest capitol stam acceptabil. Si totusi zilele acestea mi-am dat seama ca Romania are nevoi speciale cand vine vorba de colectat gunoi. Cu alte cuvinte avem gunoi care nu se lasa ,, prins”. Da, stiu, avem firme specializate care colecteaza de la deseuri medicale, pana la cele periculoase. Si totusi cand vine vorba de colectare deseuri, in special gunoiul ordinar parca avem ceva probleme.

Iata si cateva exemple concrete. Nimeni nu a reusit sa ii ,, colecteze ” pe Sova si Ponta. Orice ar spune unii, indivizii care trebuie ,, colectati” sunt un gunoi al societatii care trebuie bine ambalat si depozitat pe termen lung. Altfel riscam sa imputim societatea si asa puturoasa pe alocuri. In acest moment indivizii enumerati mai sus se comporta in genul unei hartii igienice folosite pe care cineva incearca sa o arunce in toalata, iar hartia incarcata isi ia zborul spre tavan.

Probabil veti spune ca astfel de gunoi nu cade in sarcina firmelor de colectare si reciclare deseuri. Da. asa este, insa tot de gunoi vorbim. Poate ar trebui sa se infiinteze companii mixte. Ceva in genul un pic de politie, ceva justitie si o firma de reciclari. Poate asa politia ii prinde, justitia ii judeca, iar cei de la reciclari scot untul din ei. Cu alte cuvinte bagam la reciclat un Ponta cu functia de prim ministru, iar dupa reciclare iese un Ponta care pune fainata, curata cartofi, da cu mopul. Ca doar de atat e in stare daca nu are parghiile pentru mismasuri. La fel si cu Udrea, cred ca dupa o ,, reciclare ” ca la carte ar fi o buna croitoreasa, sau cultivatoare de morcovi si alte legume lungi si groase. Si lista ar putea continua mai ales cand vine vorba de ,, reciclare”.

Chiar daca pe unii i-am ,, colectat” pana la urma nu am rezolvat nimic. Daca la capitolul ,, reciclat ”, baietii scriu 1-2 carti si gata, iar in perioada de depozitare o duc mai bine decat majoritatea romanilor care sunt in libertate. Si dupa repaos nu am vazut nici o transformare, pana in acest moment niciun politician nu a iesit calugar dupa detentie. Dar cine stie poate ne trezim cu Meme Stoica ca la iesire va fi calugarita :), la vocea si prezenta lui fizica i-ar fi extrem de usor sa faca aceasta modificare.

One comment

  1. Sunt atat de multe ” gunoaie ” incat nu cred ca exista gropi care sa le poata depozita…

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.