Produse romanesti din import

Probabil ati remarcat si voi pe drumurile nationale in cele mai multe cazuri cand treci prin unele localitati exista tarani care ofera diverse spre vanzare. Cel mai frecvent se vand fructe, legume, produse pe care taranul le poate obtine in gospodaria sa. Unele localitati si-au creat in acest fel un renume, cu siguranta ati auzit de Dabuleni.

O localitate similara este Belint din judetul Timis. Localitatea Belint este cunoscuta in zona banatului ca fiind capitala cartofului si in general a legumelor proaspete din gradina. Multe persoane fac cei 30 de km din Timisoara pana la Belint pentru a cumpara produse proaspete, gustoase si sanatoase, doar sunt din gradina.

Azi dimineata avand treaba in zona, am trecut cam pe la ora 5 dimineta prin aceasta localitate, in dreptul unei porti era parcat un camion cu numere de Serbia, am fost placut surprins sa vad ca si sarbii se aprovizioneaza de la noi…..insa apropindu-ma am avut un soc, in masina cu numere de serbia nu se incarcau cartofi ci se descarcau………

6 comments

  1. Cand am ajuns la ultima frază am ramas „mască”. Sinceră să fiu la asta chiar nu mă așteptam. Oricum, nu te mai poți încrede în astfel de „piețe”. Dacă nu ai grădina ta proprie, slabe șanse să ai parte de fructe și legume proaspete și toate cele.

  2. Mai erau unii care vazusera si pozasera cum se descarcau rosii si alte produse „autohtone” la vanzatorii de pe DN1, numai ca acele produse erau ambalate in ladite turcesti.

  3. Lucrurile au cam degenerat. Chiar de curand citeam un articol intr-un ziar si aflam ca merele noastre, mere extraordinar de gustoase, se vand in zona de munte la marginea soselei(ca pe piata nu au loc) cu doar 40 de bani pe kilogram! In piata le gasim la 2 lei(cele mai ieftine) si majoritatea de import.

  4. Pai, se stie de mult treaba asta.
    Dar mai conteaza? Atat timp cat pretul e convenabil si calitatea e buna, de ce nu?

  5. Matei , productia noastra si vanzarea ei ne afecteaza in mod direct , pentru ca daca o sa importam totul asa cum incetul cu incetul facem,noi nu o sa mai avem nimic, moneda nationala se va duce de rapa si o sa ajungem sa depindem de importuri.Gandeste-te la o afacere pe care o ai si treaba nu iti merge pentru ca ai concurenta din strainatate pe ceea ce produci si lumea mai rau sa invatat cu aceste importuri.Pretul e convenabil momentan dar in viitor cand noi nu o sa mai producem vom plati scump ceea ce facem acum.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.