Prima zi de scoala

A trecut ceva timp de la prima mea zi de scoala, o vesnicie as spune eu. Privind la stiri febra cumparaturilor pentru noul an scolar mi-am adus aminte de prima mea zi de scoala. A fost un eveniment frumos, totul parea mare si total necunoscut pentru mine.
Nu stiu cum dar mi-am gasit locul in prima banca de la mijloc, cred ca totusi am primit un impuls in acest sens din partea mamei.

Totul a fost interesant si fascinant pentru un copil de 6 ani. A doua zi de scoala surpriza, locul meu din prima banca a fost ocupat, un coleg care nu s-a prezentat in prima zi de scoala a venit a doua zi cu parintii, si bineintelesa a fost instalat in prima banca. Aceasta a doua zi, a fost probabil prima dezamagire sau poate primul hop pe care l-a resimtit atunci si care probabil m-a afectat la acea varsta, din moment ce imi este clar si acum in memorie evenimentul.

Colegul din prima banca

Cel care imi luase locul in prima banca era un copil foarte rasfatat, iar parintii ii faceau toate poftele. Era genul de copil care intra des in conflict cu colegii si nu ceda niciodata, desi mai tot timpul nu avea dreptate. In trimestrul doi cred, nu prea mai stiu exact, acesta a ajuns sa aibe un conflict cu un copil mai mare. Pana aici as spune ceva normal, insa si respectivul copil era cam la fel in ceea ce priveste comportamentul, astfel ca o mica cearta a degenerat si s-a ajuns la bataie.

Iar ceva mai tarziu a avut loc un conflict intre parintii celor doi, in mai multe etape, finalizandu-se cu o lovitura de cutit din partea tatalui celui care imi era coleg. Cel lovit a scapat pana la urma, insa tatal colegului meu a fost arestat……….si astfel as zice eu s-a distrus o familie. Dupa multi ani, cred ca deja eram in clasa a VII a, cand tatal colegului meu s-a intors acasa. Cum spunea bunica : ,, conflictul intre copiii nu trebuie sa ajunga si la parintii acestora”. Copiii se cearta si se impaca apoi, adultii nu fac acest lucru tot timpul.

8 comments

  1. in prima zi de scoala mi s-au facut observatii mie si colegului meu de banca, aveam foarte multe de discutat avand in vedere ca eram si vecini… ce vremuri.
    referitor la articol, mi se pare cam deplasat sa lovesti un om cu un cutit din cauza unui conflict dintre copii

  2. Imi aduc aminte ca pentru prima zi de scoala, parintii mei au trebuit sa imi taie codita :)) Eram foarte suparat..

  3. Prima zi de scoala a fost pentru mine ceva foarte frumos; si asta pentru ca mi-am facut rapid noi prieteni .

  4. interesant prima zi de scoal pentru mine a fost foarte frumoasa mi-am facut prieteni noi am cunoscut fetite :))

  5. Prima zii de scoala a trecut foarte repede.De abia asteptam sa invat sa scriu si sa citesc.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.