Praf in ochi made in Germania

Probabil ati auzit si voi povestea imprumutului facut de Germania de la noi si neachitat. Suma recalculata nu este una mica, ci ditamai 18,8 miliarde euro. Povestea nu este una recenta, presa ,,bazaie” din cand in cand pe acest subiect de cativa ani. Astazi insa am ascultat la Europa Fm o emisiune a carei tema era : ,, Sa cerem banii inapoi Germaniei sau nu ? „. Nu stiu ce sa inteleg, o fi ramas Europa Fm fara subiecte ? Cum poti sa intrebi asa ceva. Au primit bani nemtii ? Ok, trebuie sa ii dea inapoi. Ceea ce m-a socat cel mai mult, au fost cele 3-4 telefoane din partea unor ascultatori. Probabil casnici de profesie si care puteau vorbi pentru ca sotiile lor nu erau acasa, toti au fost de aceeasi parere, ca nu trebuie nici sa ne gandim la datoria Germaniei fata de Romania.

Cu alte cuvinte ninge, ploua, soare, nu conteaza Romania plateste. Chiar daca nu am primi banii respectivi un demers ar misca lucrurile si opinia publica din Germania. E normal ca fiecare nemtalau sa stie ca datoreaza Romaniei ceva. Cum recuperarea datoriei nu presupune comisioane nu prezinta interes pentru politicieni, in concluzie propun sa vindem datoria la altii mai priceputi in ale recuperatului. Iata cateva variante:

– Vindem imprumutul Rusiei, trimite Putin cativa racheti si rezolva treaba in doua secunde.
– Vindem imprumutul tiganilor de la Timisoara, pai astea au recuperat cladiri ale unor spitale, cladiri istorice care nu erau ale lor, recuperarea datoriei de la nemti ar fi un fleac.

Sau propunem Germaniei sa facem compensare, adica fiecare roman sa fie imun la amenzile rutiere, sa aibe libertatea sa arunce hartiile pe jos, intrare libera pe linghispir. Cred ca multi romani s-ar bucura si sunt 100% convins ca in aceste conditii nemtii ne-ar da banii imediat.

Lasand gluma la o parte un lucru ma nedumireste: de ce sa nu cerem datoria inapoi Germaniei ? Si nu e vorba doar de Germania, sunt o groaza de tari care au datorii catre Romania. Oare ei ne-ar fi iertat ? Ma indoiesc eu am impresia ca cei care ne conduc sunt pampalai, iar poporul sta capra ca nu are incotro.

Nu poti sa ierti pe alti de miliarde de euro cand poporul tau sta in frig si bezna cu matele goale.

4 comments

  1. Nu are cine sa poarte o discuție coerenta in acest sens cu reprezentanții Germaniei. Asta se întâmpla cand in structurile statului sunt incompetenti.

  2. Nu este neaparat o gresala, e vorba de un regionalism, fiind frecvent folosit in zona Ardealului. Este adevarat ca la origine este ringhispil si culmea, cuvantul provine de la nemti, o fi in locul datoriei. ..:)

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.