Ce dobanda practica Biserica Ortodoxa ?

Nu vreau sa depun bani la biserica pentru ca pe urma sa beneficiez de dobanda, nu e vorba de asa ceva. Ci ma intreb care e dobanda in cazul in care cineva trebuie sa dea bani la biserica si intarzie. Stiu ca nici aceasta formulare nu suna bine sau normal. Dar am un motiv foarte serios sa imi pun aceasta intrebare si asta deoarece am primit o instiintare din partea bisericii cum ca as fi restant cu plata cultului, iar daca nu platesc va fi vai de mine. Adica vor curge penalitatile, cu alte cuvinte Dumnezeu a tinut o sedinta cu reprezentantul lui in teritoriu, ceva in genul cum face Ponta si s-a stabilit ca fiecare opinca sa plateasca altfel va fi vai si amar de noi.

biserica bani

Eu acum nu stiu ce sa zic, probabil m-am lins pe bot de un loc in Rai. Desi nu stiu daca Dumnezeu e de acord cu aceasta strategie radicala, parca banii erau ochiul cuiva si nu prea functionau in fata lui Dumnezeu. Acum probabil subalterni o fi schimbat regulile, sunt curios cu cat vand un loc in Rai, o fi mai ieftin decat pretul cerut de Dan Diaconescu pentru un loc in paralment… In fine habar nu am, situatia in sine m-a socat, eu stiam ca la biserica se dau bani daca cineva doreste acest lucru nu cu forta si amenintari de genul: ,,plateste altfel vom aduga penalitati”. Cam asa suna textul se poate vedea mai sus, ma intreb cum va proceda biserica peste cativa ani, vor angaja recuperatori?

Cat priveste suma ceruta de biserica am hotarat sa nu o platesc si aceasta din doua motive: m-a deranjat abordarea si in al doilea rand nu mai stau de cativa ani la adresa respectiva si platesc la alta biserica. Lucru stiut de biserica si comunicat celui care a adus instintarea de persoana care a ridicat somatia, insa raspunsul acestuia m-a lasat paf: ,, Pai daca plateste la alta biserica va trebui sa ne arate chitanta”..

Da stiu suna a poveste de film, a intamplare de pe vremea inchizitiei, dar nu este asa. Sa intamplat, se intampla in 2014 undeva langa Timisoara. Mai urmeaza ca biserica sa isi deschida niste case de amanet, cazinouri si gata le au pe toate.

2 comments

  1. Biserica nu mai are limita, preoți, sau mare parte din ei nu vad decât bani. Ceva mai rău decât pe vremea inchizitiei.

  2. Eu nu stiu sa platesc vreo cotizatie… in schimb ai mei se duc la biserica aproape in fiecare duminica. Un fel de socializare offline 🙂

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.