zambesc.com RSS Feed

Vacanta cu rezervare din timp sau nu ?

Pana acum am tot mers in vacanta la nimereala, cu exceptia revelioanelor. Adica plecam la munte sau la mare si odata ajunsi acolo cotrobaiam dupa cazare. Uneori s-a intamplat sa gasim ceea ce ne doream alteori ajungeam sa petrecem una doua nopti in cort sau mai rau, in masina.
Mamaia 2014
Pe deoparte acest gen de vacanta imi parea interesanta, incitanta chiar. Dar acum parca nu mi se pare asa de interesant si aceasta din mai multe motive:

Primul argument ar fi timpul scurt, sau tot mai scurt pe care il am la dispozitie. Cu alte cuvinte sa pleci la mare in Mamaia de exemplu, sa nu gasesti cazare vreo doua zile, iar dupa ce gasesti cazare sa vina zile ploioase. Si dupa vreo zece zile din asta sa cam trebuiasca sa pleci acasa, parca nu te mai trage sufletul sa mergi in vacanta fara sa ai terenul pregatit. Exemplul dat nu e din imaginatie, ci experienta avut la Mamaia in vara ce tocmai a trecut.

la mare 2014

Un alt motiv pentru care mi-as schimba obiceiul, este siguranta ca nu voi ramane pe ,,dinafara’’, poti opta pentru un program stabilit in prealabil, chiar si atunci cand ploua iar tu esti intr-o locatie cu plaja, pot fi solutii. Cu o rezervare din timp ai niste garantii ca respectiva locatie are piscina de exemplu, unde tu ai acces prioritar fata de alti clienti. E una sa cauti si sa pierzi timp si altceva sa existe deja un plan B.

Si ultimul aspect poate cel mai important este pretul. In acest moment la o simpla cautare pe net am gasit oferte excelente pentru litoralul romanesc. De exemplu pe site-ul paradistours.ro poti cumpara pachete la un pret excelent, indiferent ca vorbim de Mamaia sau de un hotel de prin Bulgaria. Pachet all inclusive la 179 lei/zi in perioada 01.07-31.08, adica perioada de varf pare mai mult decat o afacere.

O vacanta la Mamaia in 2014 poate fi la un pret excelent, depinde cand iti faci rezervarea. Mi se pare logic ca mai tarziu cand cererea de bilete e mare preturile sa fie exorbitante, astea sunt regulile capitalismului. Daca vrei sa platesi mai putin programeaza-ti totul din timp, vei avea doar de castigat.

, , , , , ,
3 Comentarii
 1. Mihail :

  A zis pe data de 16 februarie, 2014

  Tot timpul îmi fac rezervare din timp când plec in concediu, mai ales la mare.

 2. Besu :

  A zis pe data de 18 februarie, 2014

  Ooooo , ca abia astept sa vina vara big grin
  Numa mi-ai facut in ciuda cu pozele astea.

 3. TUTO :

  A zis pe data de 19 februarie, 2014

  In strainatate am vazut fel si fel de pachete de sezon estival la preturi rezonabile pentru toata lumea.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*