Permis port tigari

Nu e o gresala de tipar, exista deja un proiect de lege prin Australia care vrea sa ingradeasca un pic fumatul. Adica fumatorii vor trebui sa isi cumpere o autorizatie pentru fumat. Probabil un fel de ,, taxa de poluare ‘’, ceva in genul taxei auto de pe la noi. Insa aceasta taxa de fumator va avea si rolul de-a limita numarul de tigari, etc. Ei zic ca astfel nu vor mai fuma minorii, desi ma indoiesc. Plus ca la noi sigur se va gasi cineva care sa exploateze aceasta posibila regula, transformand totul in profit.

Momentan suntem departe de o astfel de lege, dar la cat ii stiu pe cei care scriu legile nu m-ar mira sa le treaca si lor prin minte. Asa ca pe viitor trebuie sa va asteptati la cat mai multe autorizatii de genul, nu doar pentru fumat. Mai poate sa apara autorizatia pentru pipi, adica daca vrem sa mergem de mai multe ori la toaleta, platim. Vom intra pe baza unui card in toaleta noastra, astfel statul va contoriza de cate ori facem pipi, daca faci prea des platesti.

5 comments

  1. :)))) tot ce e posibil! Idee lor e sa fie ceva, cat mai trasnit, dar sa fie! De util inca nu s-a auzit pe la noi…
    Si daca ar exista ceva util scris pe foaie, se transforma in altfel de util, pentru altii….

  2. In Romania sigur s-ar gasi cineva sa falsifice autorizatii din alea sau sa le emita ilegal, deci la noi e totul posibil. Cine stie cum va fi aplicata in Australia, poate chiar o sa functioneze. Oricum, interesant articol.

  3. Ne ducem cu mintea prea departe…legile sunt facute de oameni corecti pentru sisteme de viata corecte…ce oameni corecti avem?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.