Meserii ai caror practicanti ajung in marea lor majoritate la puscarie

Nu m-am gandit niciodata ca o anumita meserie poate influenta pe cineva in asa fel incat acesta sa devina infractor. Da, pare de domeniul fantasticului, insa daca punem cap la cap lucrurile, realitatea confirma ca anumite ocupatii genereaza infractori. Sau invers anumite ocupatii sunt cautate de infractori. Nu e vorba de niciun studiu, e pur si simplu o constatare personala. Toata lumea stie ca 2 din 4 politicieni sunt anchetati ca fac lucruri mai putin legale . Si aceasta dincolo de factorul pampers, pardon imunitate de care se bucura.

Probabil in realitate numarul infractorilor din aceasta breasla este undeva la 7 infractori la 10 indivizi votati, iar restul de 3 sunt in devenire. In fine cert este ca sectorul politic numara cei mai multi infractori, si aceasta fara zvonistica sau insiuari gratuite. Haideti sa facem o comparatie, cati electricieni din 100 sunt anchetati sau la puscarie, probabil undeva la 3%. Cati barmani, cam tot la 3%. Cand vine vorba de politicieni insa acestia bat orice record, nu exista unul care sa nu fi fost macar o data in vizorul unei anchete. Cu alte cuvinte ori este un job ocupat de infractori, ori acestia capata ca urmare a stresului o defectiune si devin infractori peste noapte. Daca ultima varianta este reala atunci ar trebui ca toti politicienii sa primeasca ceva sporuri pentru activitati periculoase.

Ce putem face ca politicienii nostri sa nu ajunga in puscarie :

Prima varianta, fiecare persoana care vrea in politica sa fie obligata sa scrie cateva carti inainte, cica daca scrii carti ti se iarta ani de puscarie. Acceptam si plagiat nu ar fi pentru prima data.

A doua varianta, schimbam denumirea de ,, puscarie”, penitenciarele sa se numeasca ,,Dubai”. Astfel daca un votant intreaba:

Unde ati fost domnule senator?
Acesta din urma sa poata raspunda: Am fost in Dubai.
Dar de ce mergeti asa de cracanat domnule senator ?
Mi-a picat de cateva ori sapunul cand faceam dus.

A treia solutie, putem muta puscaria in parlament, senat. Astfel evitam cheltuieli cu urmarirea si judecarea alesilor.

One comment

  1. Toti intra in , politica cu scop precis, sa scape de raspundere, de cele mai multe ori e vorba de raspundere penala si sa faca si mai multa avere. Imbogatirea evident se face prin orice mijloce.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.